FOTO Avion dispărut Indonezia. Primele imagini cu aeronava companiei AirAsia, pe fundul Marii Java

FOTO Avion dispărut Indonezia. Primele imagini cu aeronava companiei AirAsia, pe fundul Marii Java

Secţiune recent descoperită a avionului companiei AirAsia. FOTO Getty Images

Echipele de căutare au găsit încă o secţiune din avionul AirAsia, prăbuşit în timp ce efectua un zbor între Indonezia şi Singapore, la sfârşitul lunii decembrie, potrivit „The Guardian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile şi-au exprimat optismul odată cu găsirea cozii avionului şi speră că vor recupera şi cutiile negre ale zborului QZ8501.
 
Coada avionului, pe care se poate observa o parte din logo-ul AirAsia, a fost detectată cu ajutorul unui sonar, miercuri dimineaţă, a declarat şeful operaţiunilor de căutare şi salvare, Bambang Soelistyo. 
 
Scafandri care au ajuns la faţa locului au reuşit să facă poze cu epava avionului. În coada avionului Airbus 320-200 sunt plasate cutiile negre, care înregistreaza datele despre zbor. Însă, până în prezent, gasirea acestora nu a fost confirmată.
 
„Inteleg ca o parte din coada avionului a fost gasita. Daca este partea potrivita, atunci cutiile negre ar trebui sa fie acolo”, a declarat şi CEO-ul AirAsia, Tony Fernandes, informează „The Guardian”.
 

 
Secţiune a avionului prăbuşit în Marea Java. FOTO: Getty Images
 
Echipele de cautare au început acţiunile de identificare a locului unde a căzut avionul din 28 decembrie, ziua in care zborul QZ8501 a disparut de pe radare cu 162 de oameni la bord. 
 
Până în prezet, anchetatorii au mai gasit şi alte părţi din avion, însa nu atat de importante ultima secţiune identificată.
 
În cele 11 zile de căutari de la momentul prăbuşirii avionului au fost recuperate 40 de cadavre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: