Cum se recuperează soldatul nord-coreean: se răsfaţă cu filme de acţiune şi muzică pop

Cum se recuperează soldatul nord-coreean: se răsfaţă cu filme de acţiune şi muzică pop

Unul dintre medicii care îl tratează pe soldatul „Oh“ FOTO Yonhap News

Soldatul nord-coreean dezertat recent se recuperează în spital urmărind filme de acţiune şi ascultând muzică pop, spune doctorul său, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grav rănit de gloanţe în timpul dezertării şi internat de urgenţă la spital, soldatul „Oh“, aşa cum îl numesc medicii, a suferit două intervenţii chirurgicale şi urmează un program de recuperare. Munca medicilor este uşurată de noile preferinţe ale soldatului, care aproape că nu se dezlipeşte de televizor. Soldatul „Oh“ urmăreşte cu interes un serial de acţiune american şi ascultă muzică pop sud-coreeană, spune doctorul Lee Cook-jong.

„De ieri, stă numai în faţa televizorului şi ascultă muzică“, a declarat Lee Cook-jong în faţa presei.

Potrivit doctorului, soldatul a apreciat „The Transporter“ şi este foarte atras de serialul „CSI: Crime şi Investigaţii“. De asemenea, este impresionat de trupa de fete Girls' Generation, ascultând mai ales cântecul „Gee“.

Recuperarea sa decurge bine, el urmând să fie scos de la terapie intensivă la sfârşitul acestei săptămâni, dă asigurări doctorul.

Medicii evită să-i pună întrebări personale şi să-i ofere acces la buletinele de ştiri, pentru a nu-i trezi amintiri dureroase.

„Oh“ a dezertat la 13 noiembrie printr-un punct de frontieră din „Zona Comună de Securitate“ (JSA), în satul Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate (DMZ) unde cele două armate rivale se află faţă în faţă.

 

Comandamentul ONU în Coreea (UNC) a difuzat miercuri un filmuleţ din timpul acestei dezertări spectaculoase.

Soldatul a fost rănit de patru gloanţe înainte de a se prăbuşi în partea de sud a frontierei şi de a fi salvat de trei colegi sud-coreeni.

Medicii au găsit tenii în intestinele sale, dintre care una cu o lungime de 27 de centimetri, ceea ce indică gravele probleme de alimentare şi igienă existente în Coreea de Nord, al cărei regim este vizat de sancţiuni internaţionale din cauza programelor sale nucleare şi balistice.

 

citeste totul despre: