Cutremur puternic în Filipine, cu magnitudinea 6,8. Un copil a murit, zeci de persoane au fost rănite. Imagini cutremurătoare

Cutremur puternic în Filipine, cu magnitudinea 6,8. Un copil a murit, zeci de persoane au fost rănite. Imagini cutremurătoare

Oameni afectaţi de cutremur în insula Mindanao  FOTO: Twitter

Insula filipineză Mindanao a fost lovită, duminică, de un cutremur puternic, cu magnitudinea 6.8, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Un copil a murit şi zeci de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Copilul a murit după prăbuşirea unei clădiri şi cel puţin 62 de oameni au fost răniţi, a precizat Alberto Lupaz, comandat al poliţiei regionale.

FOTO AFP 

Căutările victimelor seismului continuă, în special în clădirea distrusă în Padada, nu departe de epicentrul cutremurului, calculat la 90 de kilometri sud de Davao.

Din precauţie, pacienţii au fost evacuaţi din spitale.

FOTO Twitter 

“Nu putem să mergem la sediul nostru, pentru că zidurile sunt afectate şi scările s-au prăbuşit. Nu mai avem nici curent şi nici apă”, a declarat pentru FP Lea Orbuda, reprezentantă a poliţiei locale.

Preşedintele Rodrigo Duterte a simţit cutremurul, dar nu a fost rănit, a declarat purtătorul său de cuvânt, Salvador Panelo.

USGS a anunţat că nu există risc de tsunami.

Îm octombrie, insula Mindanao a mai fost lovită de trei cutremure cu magnitudinea de peste 6.0.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: