Coreea de Nord a furat bani în criptomonede pentru a-şi finanţa programul nuclear şi balistic

Coreea de Nord a furat bani în criptomonede pentru a-şi finanţa programul nuclear şi balistic

Coreea de Nord a furat milioane de dolari în criptomonede prin atacuri cibernetice pentru a-şi finanţa programul balistic şi nuclear.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 2020 şi mijlocul lui 2021, atacatorii cibernetici nord-coreeni au furat peste 50 de milioane de dolari în active digitale, conform descoperirilor făcute de investigatorii ONU. Aceste atacuri sunt „o importantă” sursă de venituri pentru programul balistic şi nuclear al Phenianului, se arată în raport.
 
Vineri, escoperirire au fost transmise comitetului de sancţiuni al ONU.
 
Atacurile nord-coreene au avut ca ţintă cel puţin trei burse de schimb de criptomonede din America de Nord, Europa şi Asia.
 
Raportul ONU a citat şi un studiu publicat luna trecută de compania de securitate Chainalysis, care sugerează că atacurile nord-coreene au produs în jur de 400 de milioane de dolari în active digitale, anul trecut, scrie BBC.
 
În anul 2019, Coreea de Nord a acumulat o sumă estimată de 2 miliarde de dolari pentru programele sale de arme de distrugere în masă, tot folosind atacuri cibernetice sofisticate, mai precizează ONU.
 
În acelaşi raport se vorbeşte şi de faptul că, Coreea de Nord a putut să-şi continue dezvoltarea programului nuclear şi balistic şi infrastructura necesară pentru acesta, în ciuda sancţiunilor extrem de dure. 
 
Coreea de Nord a efectuat un număr mare de teste cu rachete şi balistice de la începutul anului, spre îngrijorarea Statelor Unite şi aliaţilor săi din Asia, Coreea de Sud şi Japonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările