Cele două femei arestate în cazul asasinării lui Kim Jong-nam susţin că nu se cunosc între ele şi că au fost invitate la o farsă televizată

Cele două femei arestate în cazul asasinării lui Kim Jong-nam susţin că nu se cunosc între ele şi că au fost invitate la o farsă televizată

Kim Jong-nam (în centrul imaginii) a fots ucis cu ace otrăvite pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur

Cele două femei suspectate de asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, au susţinut în instanţă că nu se cunosc şi că au fost invitate să participe la o farsă televizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indonezianca Siti Aisyah este acuzată de anchetatori că i-a blocat calea şi i-a distras atenţia lui Kim Jong-nam atunci când a fost înţepat cu ace otrăvite de vietnameza Doan Thi Huong. Atacul a avut loc marţi, pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur, capitala Malaysiei.

Adusă în faţa instanţei, tânăra din Indonezia a susţinut, în schimb, că era convinsă că lua parte la o farsă televizată şi că nu o cunoştea pe cealaltă femeie suspectată de implicare în asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong-un, scrie cotidianul britanic The Telegraph, citat de news.ro.

Ea a mai declarat că lucra de câteva luni ca şi hostess la un club de noapte din capitala Malaysiei, că nu ştia cine era Kim Jong-nam şi că a participat la asasinare după ce a fost convinsă de către un „bărbat misterios“ că este vorba de o farsă. Ea ar fi primit 100 de dolari pentru a „ajuta la filmarea farsei“.

Femeia din Vietnam susţine la rândul ei că nu-l cunoştea pe bărbatul devenit victimă, că nu a avut legături anterioare cu ceilalţi participanţi la asasinare şi că a crezut că participă la o simplă glumă.

În total, şase persoane au fost arestate în cazul asasinării lui Kim Jong-nam. Toţi cei şase suspecţi susţin că nu se cunosc între ei. Potrivit declaraţiilor lor, ei au ajuns implicaţi în aceeaşi crimă prin intermediul unui „agent de legătură“ din Kuala Lumpur.

Autorităţile malaysiene au anunţat vineri după-amiază că nu intenţionează să predea autorităţilor nord-coreene trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-nam până când nu vor primi o probă ADN din partea familiei dictatorului de la Phenian. 

„Până în acest moment nicio rudă nu s-a prezentat pentru a-l identifica şi a-i ridica trupul neînsufleţit. Avem nevoie de o mostră ADN din partea unui membru al familiei. Coreea de Nord a depus o solicitare pentru eliberarea cadavrului, dar, înainte de a face asta, noi trebuie să stabilim cui îi aparţine“, a declarat şeful poliţiei din statul malaysian Selangor, Abdul Samah Mat.

Kim Jong-nam nu a fost niciodată interesat să preia puterea în Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong-il din cauza interesului arătat pentru Occident.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările