Aproape 5.000 de câini au fost omorâţi într-un oraş din China pentru a se ţine sub control o epidemie de turbare

Aproape 5.000 de câini au fost omorâţi într-un oraş din China pentru a se ţine sub control o epidemie de turbare

Aproape 5,000 de câini au fost ucişi de frica unei epidemii de turbare FOTO BoredPanda.com

Autorităţile chineze au ucis aproape 5.000 de câini după ce cinci oameni au decedat din cauza turbării, anunţă agenţia de ştiri chineză Xinhua.

Ştiri pe aceeaşi temă


Autorităţile municipale din oraşul Baoshan, sud-vestul provinciei Yunnan, China, au sacrificat 4.900 de câini şi au vaccinat alţi 100.000 într-o campanie anti-rabie, raportează Xinhua, citată de CNN.
 
Potrivit agenţiei oficiale de stat chineze, o persoană a decedat în iulie, iar alte patru au murit în luna august din cauza turbării, ca urmare a unor muşcături de câine.
 
Epidemiile de turbare au fost destul de rare în ultimii cinci ani. În 2006, cel puţin 16 persoane au decedat din cauza bolii în provincia estică Shandong.
 
China obişnuieşte să ordone sacrificarea câinilor fără stăpân pentru a preveni izbucnirile epidemiilor de turbare. Însă, deţinerea unui câine a devenit ceva foarte popular în zonele aglomerate, iar activiştii pentru protecţia animalelor au blamat această practică, susţinând ca animalele să fie vaccinate sau sterilizate pentru a ţine sub control numărul câinilor.
 
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), rabia este un virus care se răspândeşte la oamenii care au un contact apropiat cu animalele, de obicei prin muşcătură sau prin zgârieturi. Turbarea ajunge în sistemul nervos central, conducând la o inflamaţie fatală a creierului şi a şirei spinării.
 
Un tratament eficient prin vaccinare poate preveni instalarea simptomelor şi moartea, conchide CNN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările