Aproape 1 milion de pastile de metamfetamină, confiscate în Thailanda

Aproape 1 milion de pastile de metamfetamină, confiscate în Thailanda

Pastile de metamfetamină

Autorităţile thailandeze au confiscat 980.000 de pastile ilegale de metamfetamină, în valoare de şase milioane de dolari, ascunse într-un camion care se îndrepta spre capitala ţării, Bangkok, conform agenţiei AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urmând o informaţie anonimă, poliţia anti-drog a organizat blocaje pe toate drumurile din provincia Chiang Rai, lângă Triunghiul de Aur, în nordul Thailandei. Pachetele cu droguri, cunoscute sub numele de „yaba“ au fost găsite în acoperişul unui camion.

„Este o mare captură- de fapt o altă mare captură- aproape un milion de tablete“, a declarat şeful adjunct al poliţiei din acea provincie, Virat Sumanaphan, calculând valoarea pastilelor după preţul de vânzare în capitala thailandeză, şi anume, şase dolari pentru fiecare pastilă de metamfetamină.

Trei bărbaţi şi o femeie, toţi patru localnici, au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de droguri. Regiunea Triunghiului de Aur , unde se învecinează Thailanda, Myanmar şi Laos, este de mulţi ani o zonă prolifică traficului de droguri, atât pentru comercializarea de opium, cât şi pentru drogurile sintetice, asemeni metamfetaminei.

În fiecare an, regiunea produce cel puţin 1,4 miliarde de tablete de „yaba“ – cu o valoare estimată la 8,5 miliarde de dolari, conform statisticilor Oficiului ONU de Luptă împotriva Drogurilor şi a Infracţiunilor.

Acest tip de drog este produs în laboratoare mobile izolate, ascunse în pădurile dese ale statului Shan din Myanmar, care este, de asemenea, a doua sursă a opiumului la nivel global, după Afganistan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: