Scandal în şedinţa în care CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Un deputat PNL se plânge că nu a fost lăsat să ia cuvântul. Cum explică Radu Herjeu

Scandal în şedinţa în care CNA a respins reanalizarea cazului Realitatea TV. Un deputat PNL se plânge că nu a fost lăsat să ia cuvântul. Cum explică Radu Herjeu

Radu Herjeu FOTO Facebook

După ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins cererea de reanalizare a cazului Realitatea TV, Radu Herjeu, membru al CNA la propunerea PSD, a explicat care au fost motivele şi îl acuză de minciuni pe un deputat PNL, prezent la şedinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea lui Alexandru Kocsis de a reanaliza cazul Realitatea TV a fost refuzată de ceilalţi membri ai CNA. În plus, deputatul PNL Pavel Popescu, prezent la şedinţa publică a Consiliului, ce a avut loc astăzi, spune că nu a fost lăsat să ia cuvântul. 
 
Radu Herjeu, membru al CNA la propunerea PSD, a explicat, printr-o postare pe contul său de Facebook, care au fost motivele: invocă lipsa unui precedent ca explicaţie şi îl acuză de minciuni pe deputatul PNL. 
 
„Pe scurt: colegii mei nu au fost de acord ca dânsul să ia cuvântul pentru că, cel puţin de 4 ani de când sunt eu aici, în faţa Consiliului au vorbit DOAR reprezentanţii posturilor şi ai altor entităţi audiovizuale, persoanele care au făcut vreo sesizare şi persoanele vizate de vreo astfel de plângere, invitaţi sau moderatori. În rare cazuri au vorbit reprezentanţii altor instituţii publice, care solicitau recomandarea pentru vreun mesaj de interes public. Doar la concursurile pentru frecvenţele radio, competitorii au venit cu artişti, persoane publice care să susţină candidatura. În rest... vă şi imaginaţi cum ar fi dacă CNA ar primi să vorbească în şedinţele publice pe rând, toti cetăţenii ţării care au ceva de spus. Inclusiv parlamentari sau primari sau orice alt ales. Pentru că nu asta e treaba CNA-ului, definită prin lege“, a spus Herjeu, potrivit digi24.ro. 
 
Anterior, chiar în timpul şedinţei CNA, Radu Herjeu scria pe contul său de Facebook că deputatul PNL intenţionează să nască un scandal cu scopul de a se autopromova. 
 
„CNA live: incredibil. Un parlamentar PNL, presupun, cere să vorbească în faţa noastră, deşi nu intră în prerogativele acestui Consiliu să discute cu cetăţeni care nu reprezintă radiodifuzori sau nu au făcut vreo sesizare legată de derapaje din audiovizual. L-am întrebat, firesc, pe cine reprezintă? Ce post? Realitatea TV? Pentru că despre această televiziune era vorba în acel moment. Mai mult, am propus să i se permită să vorbească, deşi îmi imaginez cum ar fi ca sutele de parlamentari PSD să solicite în fiecare şedinţă să spună şi ei ceva. 
 
Caracteristic acestor politicieni, deputatul şi-a permis să întoarcă în faţa mea cele spuse de mine cu cinci minute înainte, susţinând că i-am băgat pumnul în gură şi i-am spus că n-are ce să caute în sală, la şedinţa publică. Ca de obicei, mişcarea a fost doar una de imagine, destinată să nască scandal pentru autopromovarea lui. Deci, în faţa mea şi a celor care au fost martori, dânsul minte despre spusele mele! Vă daţi seama ce minciuni se spun în faţa celor care nu sunt prezenţi. Cu ce minciuni sinistre îşi construiesc campaniile pline de ură“, a fost mesajul membrului CNA.
 
Cine a decis suspendarea emisiei postului Realitatea TV
 
Amintim că în şedinţa din 15 ianuarie CNA a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute drept sancţiune pentru modul în care au fost reflectate protestul Diasporei din 10 august şi evenimentele ce i-au urmat. Propunerea a fost făcută de membrul CNA Radu Călin Cristea şi votată de Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Balşasa şi Gabriel Tufeanu. La polul opus, Răsvan Popescu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu au votat împotrivă.
 
Mai mulţi membri ai Opoziţiei, dar şi organizaţia nonguvernamentală ActiveWatch au condamnat dur decizia CNA. Reacţii vehemente au venit şi din partea a doi dintre cei mai vizibili realizatori ai Realitatea TV, Rareş Bogdan, cel care a şi fost prezent în şedinţa CNA, şi Denise Rifai, pe tronsonul căreia va fi întreruptă emisia. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: