Hai-hui. Jurnal de vedetă

Interpretul Mihai Trăistariu şi-a învins teama de a călători cu avionul şi a traversat oceanul pentru a ajunge în Canada.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare săptămână, o vedetă ne va însoţi, simbolic, prin destinaţiile propuse de ghidurile turistice National Geographic, ce se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul TV“, în fiecare vineri. Invitaţii noştri la această rubrică ne vor povesti experienţele, gândurile şi trăirile lor ca în­tr-un jurnal de călătorie. Astăzi, despre Canada.

Călătoria până în Canada este, totuşi, un infern. Şi nu e vina Canadei pentru acest lucru, ci este vorba de avion. Faci vreo opt ore din Europa. Şi, dacă mai ai şi teamă de avion, cum am eu, vă daţi seama ce iese! Şi totuşi, primul pas pe tărâm canadian a fost făcut cu emoţie! Oamenii sunt deschişi la minte şi te binedispun prin orice.

N-au aerul acela de încuiaţi sau de „prea intelectuali", cum sunt nemţii sau nordicii. Canadienii sunt oameni veseli, un pic chiar gălăgioşi şi... foarte primitori.

„Mâncarea canadiană e hot-doggăreală"

Mai întâi mi s-a spus despre... românii de-acolo: că sunt mulţi, că se ajută între ei, că sunt realizaţi bla, bla, bla... Şi aşa este! Cel mai mare dentist din Canada e un român. Vă imaginaţi că n-am rezistat să nu trec pe la el.

Apoi, în Canada m-am plimbat mult de tot, poate prea mult. Am stat 14 zile şi am vrut să văd tot ce se poate. Am început cu Niagara. Mi-am făcut aici 1000 de poze, am văzut cascada şi ziua, şi noaptea şi m-am simţit pe altă planetă. Este un spectacol de vis. Mâncarea canadiană are totuşi un minus. Nu este prea naturală, este "hot-doggăreală" la greu! Din această cauză, majoritatea îşi comandă mâncare... la pachet.

Totuşi, gurmanzii ies seară de seară la restaurante cu specific: chinezesc, thailandez, indian, arab, turcesc etc. Şi... „of course", m-am conformat şi eu! Şi n-am regretat! Cel mai bine am mâncat la „Mandarin". E un lanţ de restaurante chinezeşti, care la noi n-a apărut încă şi care are o mâncare chinezească, bună de înnebuneşti. N-am rezistat şi am mers de trei ori acolo. În rest, găseşti aici fructe de toate felurile, dulciuri cât încape. Am vizitat Grădina Zoologică din Toronto.

Este superbă, este uriaşă şi îţi ia patru-cinci ore să o vizitezi! M-am „tras" în poze cu un schelet de balenă! Ai fi spus că-i un dinozaur, atât de mare era! Eu am fost în decembrie, dar am auzit că vara, din mai până-n septembrie, poţi să vizitezi un loc numit „Safari"! Este ca o grădină zoologică în natură. Turiştii vin cu maşina personală sau cu autobuze special amenajate şi intră direct în junglă! Şi acolo, se „trag" în poze cu leii şi cu maimuţele! Glumesc!

Nu eşti lăsat să stai prea aproape de animale, doar din maşină poţi să le vezi. Te poţi trezi că-ţi vin girafele şi-ţi bagă capul pe geam! Maimuţele au prostul obicei să-ţi smulgă ştergătoarele de parbriz de la maşină. Una peste alta, abia aştept să ajung acolo din nou, dar vara, prin Safari!

Hard Rock Cafe şi vedete hollywoodiene

Am intrat într-o seară şi în celebrul bar „Hard Rock Cafe", pentru că pe aici e patria lui. În zilele bune, poţi să întâlneşti vedete de la Hollywood, care vin acolo să bea o bere cu prietenii! E misterios înăuntru şi... foarte aglomerat. Stau oamenii la intrare cu zecile, până se eliberează un loc. Însă, cel mai tare lucru pe care l-am prins acolo a fost Halloween-ul! Să vezi oameni cu măşti pe faţă, vin din uşă în uşă, cerându-ţi o bomboană sau dulciuri. ...şi să vezi asta „la mama ei", adică exact acolo de unde provine tradiţia asta, e ceva de nedescris!

Numai în filmele copilăriei vedeam cum arată Halloween-ul. Acum l-am văzut „pe viu"! Măcar aceasta este o petrecere specială cu tot ce are mai bun omul în el: distracţie, veselie, dulciuri la greu, fericire. De asta are nevoie românul ca să iasă din problemele cotidiene: de un Halloween românesc!

Săptămâna viitoare, pregătiţi-vă pentru călătoria în AlaskaDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările