Claudiu Lucaci a primit un rezultat insuficient pentru a rămâne şef la Ştirile TVR: „Voi contesta rezultatul reevaluării mele“

Claudiu
Lucaci a primit un rezultat insuficient pentru a rămâne şef la Ştirile TVR: „Voi contesta rezultatul reevaluării mele“

Caudiu Lucaci nu a primit punctajul necesar pentru a-şi păstra funcţia de şef al Ştirilor TVR FOTO Arhiva Adevărul

Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pntru a-şi menţine poziţia de şef al Ştirilor TVR. Acesta a declarat că Televziunea Publiă este o instituţie condusă politic şi că va contesta rezultatul reevaluării sale, notează „Mediafax“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi la prima evaluare a activităţii sale, Claudiu Lucaci a obţinut punctajul necesar pentru a-şi păstra funcţia de şef al ştirilor TVR,  o comisie condusă Stelian Tănase, preşedintele-director al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a decis că procesul său de evaluare „a fost viciat“.

Pe 25 martie, Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de televiziune a decis că atât Claudiu Lucaci, cât şi colega sa, Ioana Popescu, coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri, să fie reevaluaţi. Această decizie a fost luată de majoritatea membrilor CA al SRTv (cu patru voturi „împotrivă“).

CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială a lui Claudiu Lucaci, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare a lui Lucaci, şi doi membri supleanţi.

Claudiu Lucaci şi Ioana Popescu, reevaluaţi

De asemenea, CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială a Ioanei Popescu, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare, şi doi membri supleanţi.Astfel, în această săptămână, atât Claudiu Lucaci, cât şi Ioana Popescu au fost reevaluaţi, iar procesul s-a încheiat vineri, când cei doi au susţinut interviuri în faţa comisiilor, au declarat mai multe surse din Televiziunea Română, pentru „Mediafax“.

Sursele citate au spus că Ioana Popescu a obţinut peste 75 din 100 de puncte la cele două etape ale evaluării (proiectul de management şi interviul în faţa comisiei) şi îşi va putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri. În schimb, Claudiu Lucaci a obţinut sub 75 de puncte, respectiv sub punctajul necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a TVR.

Lucaci poate, însă, depune o contestaţie şi aceasta urmează să fie analizată săptămâna viitoare, respectiv în perioada 6 - 8 aprilie, au precizat sursele citate. Însă din comisia de contestaţii va face parte şi Stelian Tănase, cel care a făcut parte şi din prima comisie de contestaţii, care a cerut anularea primei evaluări a lui Claudiu Lucaci. Dacă în urma contestaţiei se va menţine „verdictul” în cazul lui Claudiu Lucaci, acesta va fi înlocuit de la conducerea Ştirilor TVR. Totuşi, Lucaci va putea să îşi continue activitatea în Televiziunea Română, în care este angajat.

„TVR este o instiutuţie condusă politic“

Contactat de Mediafax, Claudiu Lucaci a confirmat că nu a primit punctajul necesar entru a-şi menţine funcţia şi a prceizat că va contesta acest rezultat. „Eu sunt obligat să fac o contestaţie", a spus Claudiu Lucaci, citat de „Mediafax”, precizând că „este imposibil de înţeles“ pentru el cum un raport de activitate notat cu aproape 90 de puncte din 100 nu a fost suficient pentru a obţine la interviu un punctaj pentru a trecere evaluarea. „Mi s-au adus reproşuri că mi-am permis să fac o contestaţie după prima evaluare“, a mai spus Claudiu Lucaci.

Totodată, Claudiu Lucaci a declarat  că a purtat o discuţie cu Stelian Tănase înainte să fie anunţate rezultatele oficiale ale primei sale evaluări. „Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Tănase am înţeles că evaluarea managerilor s-a făcut pe considerente politice“, a spus Claudiu Lucaci, adăugâd:  "Sigur, domnul Tănase nu o să recunoască acest lucru, dar eu am posibilitatea să demonstrez acest lucru".

Claudiu Lucaci a acţionat în instanţă

Claudiu Lucaci a mai confirmat că a depus deja o acţiune în instanţă în acest caz. „Am acţionat deja în instanţă. Acţiunea în instanţă am depus-o la câteva zile după anunţul rezultatelor oficiale“, a spus Lucaci. El şi-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR. „Domnul Tănase a făcut o cerere de reevaluare, deşi nu există o asemenea prevedere în niciun regulament, nu există nicio bază juridică“, a mai spus Lucaci.

Întrebat dacă va rămâne la TVR în cazul în care îi va fi respinsă contestaţia şi va fi nevoit să plece de la conducerea Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci a spus că nu mai are încredere în această instituţie. „În acest moment nu ştiu dacă mai doresc să rămân în TVR, pentru că nu mai este o instituţie de presă, ci este o instituţie condusă politic. În acest moment nu pot avea încredere într-o instituţie care-mi interzice activitatea, deşi nu are ce să-mi reproşeze profesional“, a spus Claudiu Lucaci, care a precizat că se aştaptă la represalii din partea lui Stelian Tănase.

Totodată, SRTv l-a dat în judecată pe Claudiu Lucaci, printr-un dosar înregistrat pe 16 martie la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Obiectul acestui dosar este „acţiune în răspundere patrimonială”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările