Premieră la „MasterChef“: doi foşti concurenţi au revenit în lupta pentru marele premiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei şase concurenţi rămaşi în cursa pentru titlul de „MasterChef“ au devenit opt, după ce juriul a luat o decizie cel puţin neaşteptată: doi foşti participanţi au revenit în concurs.

După ce aspiranţii la titlul de „MasterChef“ au gătit, luni seară, pentru familiile lor, în ediţia de marţi lupta din bucătărie a luat o nouă întorsătură, cel puţin neaşteptată.

Emisiunea a debutat cu o nouă probă Cutia misterelor, una cu totul şi cu totul specială, cu patru ingrediente unice care nu au mai fost folosite până în prezent în ediţiile „MasterChef“. 

„Ce se ascunde sub cutie este spectaculos, ce se află acolo schimbă regulile jocului. Este o premieră pentru MasterChef“, le-a atras atenţia chef Adrian Hădean. 

„Conţinutul este fragil şi vine de departe“, a precizat şi chef Florin Scripcă (FOA), lăsând loc interpretărilor care nu au întârziat să apară. Astfel, Alexandra, în stilul caracteristic, a declarat amuzată că sub uriaşa cutie s-ar putea ascunde foarte bine Moş Crăciun sau, mai bine, renul lui Moş Crăciun, în timp ce Andreea spera să-l descopere pe celebrul Gordon Ramsay.

Înainte de a le dezvălui concurenţilor, ce (sau cine) se află sub capac, cei trei chefi le-au reamintit acestora că fiecare „trebuie să lupte pentru el, un singur om va pleca de aici cu premiul şi titlul de MasterChef.“ Cei şase concurenţi rămaşi în lupta pentru marele premiu au fost uimiţi de ingredientele unice, dar totodată atât de cunoscute: patru foşti concurenţi „MasterChef“ - Silviu Chelaru, Ciprian Ogarcă, Liviu Florin Lambrino şi Mirabela Mareş. Aceştia au primit câte un Wild Card, ceea ce înseamnă că intră din nou în cursa pentru marele premiu, dar doar doi dintre ei, care vor fi aleşi în urma unui test sub presiune. 

„Mirodeniile care vor condimenta următoarele probe“ sau „cei mai valoroşi concurenţi“, aşa cum au fost catalogaţi de juriu, foştii participanţi au fost întâmpinaţi cu bucurie şi cu invidie deopotrivă. Toţi cei şase concurenţi rămaşi în competiţie s-au declarat fericiţi să-i revadă, dar şi deranjaţi de faptul că li s-a acordat o a doua şansă şi considerând că sunt în dezavantaj, având în vedere că cei patru se întorc în concurs după o perioadă de odihnă, cu forţe proaspete. 

Ciprian a primit o a doua şansă de a câştiga competiţia „MasterChef“ FOTO Pro TV

image

Paul Siserman, care a reuşit să-şi facă un duşman din fiecare coleg, a avut parte de un moment mai puţin plăcut atunci când i-a întins mâna lui Silviu, pentru a-i ura bun venit, însă acesta din urmă a preferat să-i întoarcă spatele. Simţindu-se exclus, Siserman a preferat să se retragă, lăsându-i pe ceilalţi să se îmbrăţişeze şi să mai schimbe câteva impresii.

Proba la care au fost supuşi foştii concurenţi a presupus ca aceştia să pregătească pâine şi un preparat care să se potrivească perfect cu pâinea, iar pentru această sarcină au avut la dispoziţie trei ore. 

Mirabela s-a prezentat în faţa chefilor cu pâine neagră cu seminţe şi bisque cu salată de creveţi cu zmeură şi avocado, deşi iniţial voia să pregătească un tartar, dar chef Patrizia Paglieri i-a atras dezamăgită atenţia că creveţi sunt prefierţi. Lambrino a mizat pe pâine cu seminţe, chimen, cimbru, rozmarin, raţă cu crustă de mac şi susan şi ardei iuţi caramelizaţi pe tartină cu unt şi susan, deşi sună pompos, farfuria a fost considerată „cam fadă“. Ciprian a pregătit pâine cu braz şi cotlet de berbecuţ în crustă de nuci braziliene, în timp ce Silviu a preparat pâine cu seminţe şi antricot de vită cu sos de merişoare şi zmeură.

În cele din urmă, chefii au decis că Lambrino şi Ciprian sunt cei doi care merită o a doua şansă la titlul de „MasterChef“. În timp ce juriul, foştii concurenţi, dar şi cei rămaşi nu şi-au ascuns bucuria la auzul deciziei, Siserman a făcut notă discordantă. 

Lambrino s-a reîntors în show-ul „MasterChef“ FOTO Pro TV

image

Cu Lambrino şi Ciprian reveniţi, concurenţii au fost puşi în faţa unei noi probe în echipă, lucru pe care l-au primit cu grimase deloc ascunse. „Într-o bucătărie se lucrează în echipă, ca chef trebuie să ai încredere în cel de lângă tine“, le-a atras atenţia chef FOA. 

„Nu ştiu cu cine voi pica, dar oricum va fi jale“, a mărturisit Siserman, după ce a aflat că va extrage un bilet pentru a afla cu cine va forma echipa.  Spre ghinionul lui, Siserman a fost pus alături de unul dintre cei mai aprigi critici ai lui, Odette, Andreea şi Lambrino, Alexandra şi Patricia, Tudor şi Ciprian fiind celelalte echipe. 

Proba intitulată Sunt român i-a provocat pe concurenţi să prepare un tip de mâncare românesc, dar cu un suflu nou, să reinventeze tradiţia. „Puteţi găti orice, important e să nu ne serviţi farfurii clasice“, le-a spus chef  Patrizia Paglieri, anunţându-i că au la dispoziţie 90 de minute. Sarmale, fasole, varză şi bulz au fost preparatele tradiţionale româneşti care au fost alese de cele patru echipe pentru a-i impresiona pe chefi.

Echipa albastră, formată din Siserman, Alexandra, Andreea şi Ciprian FOTO Pro TV

image

Tudor şi Ciprian, foarte mândri de ei, au prezentat juriului un mousee de fasole cu lavandă, tahină şi mentă, dar şi varză a la Cluj cu garam masala. Dacă Adrian Hădean a precizat că niciunul dintre preparate „nu este rău la gust“, dar nici nu-l duce cu gândul la preparate româneşti, Patrizia Paglieri s-a declarat încântată.

Alexandra şi Patricia au preparat un bulz aromatizat cu cimbru şi sfeclă murată cu sos de hrean, dar chef Paglieri nu a fost deloc impresionat, ci mai degrabă indignată: „Halucinant, într-o oră şi jumătate aţi făcut o mămăligă cu două floricele.“

Lambrino şi Andreea au gătit sarmale cu chorizo şi quinoa şi mămăligă cu cuişoare, dafin şi rozmarin, dar foaia de varză mult prea tare l-a supărat pe chef Hădean.

Odette şi Siserman au făcut mousse de fasole bătută, muşchi de porc umplut cu bacon, ciuperci şi usturoi.  

Juriul a precizat că deşi Tudor şi Cirpian au gătit cel mai bine, Siserman şi Odette au respectat tema probei şi merită să fie desemnaţi câştigători, ceea ce i-a făcut automat căpitani de echipă pentru următoarea şi ultima probă a episodului.

Echipa roşie, formată din Tudor, Lambrino, Patricia şi Odette FOTO Pro TV

image

Odette, căpitanul echipei roşii, i-a ales pe Tudor, Lambrino şi Patricia, în timp ce Siserman, care a condus echipa albastră, a optat pentru Ciprian, Alexandra, Andreea. Ultima probă a ediţiei a continuat în deplasare, la Conacul Bellu, unde cele două echipe de oameni mari au fost nevoiţi să gătească pentru 150 de copii talentaţi, însă proba nu a fost deloc o joacă.

Transformat în muzeu, lângă casa care i-a aparţinut boierului Alexandru Bellu, Conacul Bellu este locul unde 150 de micuţi sunt încurajaţi să-şi dezvolte latura artistică. Pentru meniul copiilor, concurenţii au avut la dispoziţie trei ore în care să pregătească cele mai gustoase bruschete, pizza, gogoşi şi plăcintă de mere.

„Copii formează cel mai exigent juriu, pentru că ei sunt sinceri şi incapabili de compromisuri“, i-a avertizat chef Pagtrizia Paglieri. 

Pizza echipei albastre a fost considerată „foarte delicioasă“, în timp ce bruschetele prea picante, iar gogoşile apetisante. În cele din urmă, echipa roşie a câştigat detaşat, cu 75 de voturi, în timp ce echipa albastră a primit doar 57 de puncte. Cu toate acestea, echipa perdantă nu a fost pedepsită şi nici nu au existat eliminări. Până data viitoare. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite