Toni Grecu la Adevărul Live: „Am crezut că Pro TV va pica şi Antena 1 se va ridica. Absolut greşit! A fost o lecţie de viaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Grecu şi echipa sa se vor axa pe ştiri şi subiecte de actualitate FOTO Eduard Enea
Toni Grecu şi echipa sa se vor axa pe ştiri şi subiecte de actualitate FOTO Eduard Enea

Toni Grecu va realiza, din 1 martie, de la ora 22.00, un nou show de umor, alături de echipa sa, la postul Digi 24. „Orice ştire proastă poate deveni o glumă bună!“ este deviza emisiunii „Superjurnal“, iar comediantul a venit la Adevărul Live pentru a vorbi despre noua producţie. În plus, acesta a dezvăluit în ce context a părăsit grupul Serviciul Român de Comedie postul Pro TV, dar şi cum s-a încheiat brusc colaborarea cu Antena 1.

Echipa Serviciului Român de Comedie (SRC) revine pe TV după ce a încetat colaborarea cu postul Antena 1, anul trecut. Noul „Superjurnal“, de la Digi 24, va fi „o emisiune de ştiri comentate, opinii, reportaje originale şi interviuri cu personalităţi marcante ale vieţii publice de la noi“, după cum a declarat Toni Grecu. Producţia va fi lansată duminică, 1 martie, atunci când postul TV aniversează trei ani de existenţă.

„Superjurnalul“ va aduce, în fiecare duminică, în casele telespectatorilor Digi24, o viziune amuzantă şi amuzată asupra realităţii de zi cu zi:  „Vom face glume pe seama ştirilor reale. Lucrăm cu ce ne oferă piaţa. Deci, facem glume cu oricine se evidenţiază în acea săptămână“, a mai spus comediantul.

Cele mai importante declaraţii:

Adevărul“: Ce va aduce nou „Superjurnalul“ de la Digi24? Nu va mai fi un program de ficţiune, ci unul bazat pe actualitate, pe ştiri. 

Toni Grecu: Convenţia va fi diferită. Dacă Serviciul Român de Comedie era bazat pe ficţiune, de data asta ne bazăm pe actualitate. Emisiunea comentează ştirile săptămânii în weekend. Încercăm să aducem zâmbetul pe buzele oamenilor, chiar dacă ştirile sunt dure. Cu noi, orice ştire proastă devine o glumă, ăsta e şi motto-ul emisiunii. Cea mai mare parte a ştirilor prezentate în media sunt negative. Dacă nu e negativă, publicul nu prea e interesat, din păcate. Ideea este că noi căutăm să aducem în faţa publicului ştiri comentate într-o manieră relaxată. Ne distrăm pe seama vieţii politice sau a întâmplărilor din sport. Emisiunea seamănă unui jurnal de ştiri, numai că cei care prezintă sunt umorişti, iar cei care o scriu sunt jurnalişti. Aici se îmbină jurnalismul cu comedia.

Cătălin Neamţu: Am un avantaj, faptul că fac improvizaţie de multă vreme. Mă pot adapta unor situaţii noi. Eu, ca şi prezentator, nu am prezentat ştiri. E un rol ca alte roluri pe care pot să îl duc la capăt. Vor fi şi momente de improvizaţie.

„Nu mai este o luptă pentru audienţă, ci pentru calitatea proiectului“

Ce se va întâmpla mai exact în show?

Toni Grecu: Luăm ştirile reale şi le rescriem conform formatului nostru. Echipa de şcenarişti este formată din jurnalişti profesionişti. Marian Turosu, Ducu Hâncu, Adrian Onciu, toţi oameni de condei. De data asta fac ceva special şi au o provocare. Proiectul este nou sub toate aspectele, inclusiv locul unde va fi găzduit. Ne adresăm unui public special, orientat spre ştiri, iar asta ne obligă să ridicăm nivelul de calitate, să servim publicul cu ce vrea. Nu mai este o luptă pentru audienţă, ci pentru calitatea proiectului şi să convingem oamenii că în România a apărut un program de news comedy show. Emisiunea va avea şi o parte de reportaj original, lansăm propriile noastre ştiri. E ambiţios, sper să ne iasă. Poate că duminică seara, pe 1 martie, de la ora 22.00 publicul va avea parte de o experienţă nouă. Sper să funcţioneze, atât din partea echipei noastre, cât şi din partea echipei Digi. „Superjurnalul“ este filmat într-un super studiou totul e impecabil din punct de vedere tehnic.

toni grecu foto eduard enea

Toni Grecu, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Ce vom vedea în primul episod?

Începem cu „arestariada“ în primul episod, vom aduce un omagiu DNA-ului. Un coleg filmează acum acolo, să îi dea doamnei Kovesi un mărţişor. Fără DNA, oamenii nu ar avea ce vedea, ce să vorbească şi ce să scrie. Vom avea şi o rubrică de ştiri externe, vom vedea ce face Barack Obama în timpul liber. Avem o varietate largă de subiecte şi direcţii. Jojo va vorbi despre moda „anti-cravată“, noua modă din Grecia. Va mai fi şi o rubrică de ştiri care nu pot fi încadrate undeva anume. Iulia Postelnicu va face rubrica de externe. În prima ediţie avem un reportaj despre Secretarul General al Partidului Comunist Român. Gicu Andreescu va prezenta „Subcultura generală“.

Cătălin Neamţu: Eu mă ocup de rubrica de sport. Mie îmi plac ştirile intersezon, când nu sunt meciuri, ştiri despre fotbalişti. Faptul că Digi transmite meciuri din campionatul naţional îmi permite să merg să fac reportaje. Găseşti tot felul de personaje.

Echipa SRC se va reîntregi la toamnă

Toni Grecu: Nu vor mai fi personaje, noi ne adaptăm la filosofia acestui post TV. Dacă ne vom orienta spre o televiziune generalistă, Serviciul Român de Comedie poate să revină. Echipa actuală este formată din şase actori. Fiecare îşi face activitatea lui, dar tragem nădejde că putem reveni în formula de bază. Dar chestia asta nu se poate întâmpla mai devreme de această toamnă. Aici avem un proiect specific, de nişă. Dar baza rămâne SRC.

„Publicul s-a ataşat atât de puternic de anumite sigle încât nu-l mai poţi lua cu tine“

Întreruperea bruscă a proiectului SRC, la Antena 1, v-a afectat?

Toni Grecu: Din păcate experienţa transferului de vedete de la Pro TV la Antena 1 a fost un eşec. Am plecat de la Pro TV nu pentru că am vrut noi, ci pentru că s-a schimbat politica postului. Plecând de acolo am crezut că plecăm cu tot cu public, dar ideea nu a funcţionat. Publicul s-a ataşat atât de puternic de anumite branduri, încât nu-l mai poţi lua de acolo cu tine. E ca la biserică, creştinii nu se duc în moschee şi musulmanii în sinagogă. Este o „talibanizare“ a publicului, lucrul ăsta e şi bun, dar şi rău. E bun pentru două televiziuni mari şi rău pentru cele mici pentru că nu mai au vreo şansă. Orice ar da pe post, brandurile mari fac rating. Dar nimic nu ţine o veşnicie. Vaporul televiziunii generaliste e atât de mare, încât publicul nu se prinde de schimbare din prima. De aceea, la ora asta, Pro TV îşi trage seva din trecut. N-a venit cu noutăţi care să ne lase cu gura căscată. Nu. Totul este efectul „publicului dependent de Pro“. Cei care sunt acum telespectatori fideli sunt cei fidelizaţi de pe vremea Generaţiei Pro. Am simţit pe pielea noastă asta. După ce am ajuns la Antena 1 ni s-a înjumătăţit publicul brusc. Strategia vedetelor venite laolaltă nu e bună. Antena 1 a avut o intenţie bună, dar nu a funcţionat. Şi eu, personal, am crezut că Pro TV va pica şi Antena 1 se va ridica. Absolut greşit! A fost o lecţie de viaţă.

Românii vor umor până trebuie să plătească preţul biletului

Spuneţi că din toamnă doriţi să reveniţi cu SRC în formulă completă. Cum se va întâmpla: tot sub forma unui show de televiziune sau a unor spectacole cu public, aşa cum făcea Divertis odinioară?

Toni Grecu: S-ar putea să ne dezvoltăm pe direcţia show-urilor live. Dar, din păcate, e greu de mers prin ţară cu trupă mare. Trăm într-o ţară necăjită, deşi oamenii au nevoie de umor, ei sunt săraci, nu îşi permit să dea banii pe bilete.

Cătălin Neamţu: Eu cu „Liga improvizatorilor“ merg prin ţară, oamenii se bucură. La Costineşti, un domn mi-a spus că nu a mai văzut o sală plină de la Divertis încoace. Oamenii vor să vadă comedie. Peste 2.500 de oamenii în Teatrul de Vară din Costineşti. Acolo e şi improvizaţie, dar şi actorie. Genul ăsta funcţionează, dar cred că şi scheciurile pot funcţiona.

image

Toni Grecu şi Cătălin Neamţu FOTO Eduard Enea

Emoţia începutului de drum

Nu vă  vor lipsi personajele parodiate?

Cătălin Neamţu: Ele sunt la sertar.

Toni Grecu: Le ţinem pentru momentul reactivării scheciurilor. Vrem să arătăm că putem să facem şi altfel de spectacol de comedie.

De ce vă e cel mai teamă acum, cu noul show?

Toni Grecu: E vorba de emoţia începutului de drum. La noi dacă nu e emoţie înseamnă că ceva nu e în regulă. E o trăire normală. Materialele exterioare se filmează în timpul săptămânii, iar vineri se filmează în studio. Trebuie să fim la curent, trebuie să livrăm lucruri proaspte. Dacă se răstoarnă situaţia, subiectul va fi abordat ulterior.

„Vrem să distrăm publicul, dar să îl şi informăm“

Aveţi o clauză legată de rating cu Digi 24?

Toni Grecu: Nu, doar de conţinutul de calitate. Sper să avem o colaborare corectă şi profesională cu Digi24. Fiecare are temerile lui, e normal să avem mici reţineri. Putem să facem un infotainment puternic, la fel ca în ţările importante. În SUA, americanul de rând îşi ia informaţia din emsiunile de comedie. Vrem să distrăm publicul, dar să îl şi informăm. Proiectul gândit de noi nu cred că s-a mai făcut în România, iar publicul sper să adere la acest program. Vom avea două sezoane, unul acum, unul în toamnă. Programul se deosebeşte faţă de tot ce am făcut până acum, ne pune pe toţi într-o situaţie inedită. Într-un final, eforturile noastre vor avea ca rezultat o emisiune bună.

Eu mă voi ocupa de invitaţi, oameni care au făcut ceva în aceast săptămână. Interviuri relaxate, în care vom comenta evenimentele importante şi în care vom vorbi despre personalitatea invitatului. Un talk-show clasic de entertainment. Am făcut o încercare cu Radu Muşat pe tema personajului Sorin Ovidiu Vântu. Era foarte amuzant. Vom sparge, totuşi, cu nişte mici intervenţii ale personajelor. Să ne mai jucăm un pic, de fapt.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite