Trupa pop rock OneRepublic va concerta pentru prima dată în România

Trupa pop rock OneRepublic va concerta pentru prima dată în România

Formaţia OneRepublic este formată din: Ryan Tedder (voce), Zach Filkins (chitară şi backing vocals), Eddie Fisher (tobe), Brent Kutzle (bas şi violoncel), iar Drew Brown (chitară) FOTO Getty Images

Formaţia americană pop rock OneRepublic va concerta pentru prima dată în România în vara anului 2015, la Arenele Romane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii trupei OneRepublic vor urca pentru prima dată pe o scenă românească pe 4 iunie, concertul făcând parte din turneul de promovare a celui mai recent album, „Native“. Biletele sunt disponibile, începând de azi, pe www.myticket.ro, la preţuri promoţionale valabile până la finalul anului: 120, 175, 185, 200, 235 de RON.

Lansată la începutul anilor 2000, trupa OneRepublic a avut un parcurs impresionant ajungând să se claseze astăzi printre cele mai apreciate nume ale curentului pop-rock internaţional. Trupa a fost înfiinţată în 2002 la iniţiativa solistului Ryan Tedder şi a chitaristului Zach Filkins, bucurându-se de un real succes încă de la debut. 

Interesul caselor de discuri nu a întârziat să apară, într-un final trupa alegând să semneze un contract cu Velvet Hammer (Columbia Records), definitivându-şi astfel şi formula: Ryan Tedder (voce), Zach Filkins (chitară şi backing vocals), Eddie Fisher (tobe), Brent Kutzle (bas şi violoncel), iar Drew Brown (chitară). Parteneriatul însă s-a încheiat mai repede decât fusese preconizat, albumul programat să iasă în vara anului 2006 fiind anulat cu doar două luni înainte de lansare. Debutul discografic a avut loc un an mai târziu, în 2007, materialul „Dreaming Out Loud“ având de această dată sprijinul Interscope Records. 

  

Primul single, „Apologize“, a devenit un hit, versiunea remixată de Timbaland ajungând pe prima poziţie a clasamentelor muzicale din 16 ţări, aducându-le totodată şi prima nominalizare la premiile Grammy. Cel de-al doilea single, „Stop and Stare“, a reuşit de asemenea să se poziţioneze bine în clasamentele Billboard, albumul ajungând să fie răsplătit cu mai multe discuri de platină şi aur pentru numărul de vânzări înregistrate.

Cel de-al doilea material discografic s-a numit „Waking Up“ (2009) şi a continuat seria pieselor de succes cu noi single-uri precum „All the Right Moves“, „Secrets“, „Marchin On“ şi „Good Life“, cea din urmă ajungând rapid în primele zece poziţii din Billboard Hot 100. „Native“, al treilea album, a fost lansat în luna martie a anului trecut, debutând direct pe locul patru în Billboard 200. „Feel Again“, „If I Lose Myself“ şi „Counting Stars“ au consolidat statutul trupei. 

  

Până în prezent, OneRepublic se poate lăuda cu un portofoliu consistent de nominalizări la diferite premii din industria muzicală precum Grammy Awards, MTV Music Awards, People's Choice Awards şi Billboard Music Awards.

Live, OneRepublic este o prezenţă efervescentă care a reuşit să caştige adepţi redutabili, printre care şi Pink, Bon Jovi şi Maroon 5, care i-au invitat pe cei cinci membri să le fie alături în câteva dintre turneele lor. După mai multe show-uri ca opening act, OneRepublic a început să îşi croiască propriile turnee, pregătindu-se în prezent de o nouă serie care, în vara anului următor, va aduce trupa şi în faţa publicului roman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările