Netflix pentru concerte live. Cum luptă industria muzicală din România cu pandemia

Netflix pentru concerte live. Cum luptă industria muzicală din România cu pandemia

byronnouălive este o sesiune live filmată şi înregistrată de trupă la Transylvania Guesthouses, Cincşor

Iubitorii de concerte care în această perioadă duc dorul experienţelor live au acum la dispoziţie o platformă de streaming de tip Netflix pe care pot urmări show-uri ale unor artişti români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia de management, booking şi PR muzical Overground Music a lansat Overground Showroom, o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video (cum ar fi Netflix).

Catalogul va conţine concerte live ale artiştilor din România, filmate full HD şi cu sunet de înaltă calitate. Concertele vor fi disponibile pentru streaming 24/7.

Veniturile generate de platformă vor fi direcţionate către artişti, puternic afectaţi în această perioadă de starea de urgenţă care a anulat toate evenimentele programate pentru următoarea perioadă.

Pentru 9 euro pe lună, echivalentul unui bilet la concert, utilizatorii au acces la toate concertele disponibile în biblioteca online, urmând a fi adăugate periodic producţii noi.

Primele producţii disponibile pe Overground Showroom sunt concerte ale trupelor byron, The Mono Jacks, Luna Amară, Diamonds are Forever şi Melting Dice. Concertele byron – byronnouălive la Cincşor şi The Mono Jacks – Gloria la Arenele Romane, filmate în acest an, sunt disponibile în premieră şi în exclusivitate doar pe Overground Showroom.

Concerte disponibile în premieră

byronnouălive este o sesiune live filmată şi înregistrată de trupă la Transylvania Guesthouses, Cincşor, în primele zile din martie 2020. La începutul anului 2018, byron şi-au mutat studioul de înregistrări la Transylvania Guesthouses în Cincşor, jud. Braşov, pentru prima tabără de creaţie din istoria trupei. Acolo au luat naştere primele piese de pe ce avea să devină albumul „Nouă”. Doi ani mai târziu, după lansarea albumului şi terminarea turneului de promovare, byron au revenit la Cincşor pentru a-l interpreta live în întregime într-o sesiune live cu totul specială.

byron - Azi (live la Cincşor)

The Mono Jacks – Gloria la Arenele Romane este concertul integral susţinut de către trupă la Arenele Romane în Bucureşti, pe 8 februarie 2020, cu ocazia lansării noului album Gloria. Concertul a fost sold-out şi a fost urmat de un turneu naţional de promovare. Pe parcursul celor 11 piese de pe noul album, The Mono Jacks reiau abordarea muzicală la intersecţia dintre indie, alternative şi post-punk, rafinând o amprentă stilistică proprie împreună cu versurile în română.

The Mono Jacks - Nemuritori (live la Arenele Romane)

Abonarea

Overground Showroom oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de abonamente care le vor da acces la toate producţiile disponibile:

- abonament lunar - 9 euro + TVA / lună
- abonament 3 luni - 26 de euro + TVA / trimestru
- abonament 6 luni - 51 de euro + TVA / semestru
- abonament anual - 99 de euro + TVA / an

De asemenea, utilizatorii pot viziona un singur concert din catalog timp de o lună pentru 4,99 euro +TVA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: