Eurovision 2016. Organizatorii au anunţat ordinea intrării în concurs: de pe ce poziţie va evolua România

Eurovision 2016. Organizatorii au anunţat ordinea intrării în concurs: de pe ce poziţie va evolua România

Ovidiu Anton ne va reprezenta la Eurovision 2016 cu piesa „Moment of Silence“ FOTO TVR

Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016, va evolua în a doua semifinală, care se va desfăşura pe 12 mai la Stockholm, de pe poziţia a 12-a, în timp ce Lidia Isac, din Moldova, va fi a treia artistă care va urca pe scenă în prima semifinală, potrivit organizatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorii show-ului Eurovision 2016 au decis care va fi ordinea în care vor evolua reprezentanţii celor 43 de ţări calificate în competiţie. Astfel, rockerul Ovidiu Anton, care ne va reprezenta cu piesa „Moment of Silence“, va cânta în a doua semifinală, intrând pe scenă de pe poziţia a 12-a, imediat fiind urmat de  artistul vecinilor noştri din Bulgaria. 
 
Ediţia din acest an a concursului Eurovision va avea lor la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai.
 
La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi, în prima semifinală Eurovision 2016 vor urca pe scenă, în ordine: Finlanda, Grecia, Moldova, Ungaria, Croaţia, Olanda, Armenia, San Marino, Rusia, Republica Cehă, Cipru, Austria, Estonia, Azerbaidjan, Muntenegru, Islanda, Bosnia şi Herţegovina şi Malta. 
 
În a doua semifinală Eurovision 2016, ordinea concurenţilor este următoarea: Letonia, Polonia, Elveţia, Israel, Belarus, Irlanda, Macedonia, Lituania, Australia, Slovenia, România, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Norvegia, Georgia, Albania şi Belgia. 
 
Ordinea intrării în concurs pentru marea finală Eurovision 2016 va fi stabilită după primele două runde, cu excepţia reprezentantului Suediei, ţara-gazdă, căruia i s-a decis deja poziţia a noua. În finala de pe 14 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. 
 
Adevarul.ro vă prezintă lista pieselor concurente în prima semifinală şi în cea de-a doua semifinală, dar şi pe cele care se vor auzi direct în marea finală Eurovision 2016, de pe 14 mai.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: