Cine sunt semifinaliştii Eurovision România 2019: Dan Bittman, Nicola şi Mihai Trăistariu, printre concurenţi

Cine sunt semifinaliştii Eurovision România 2019: Dan Bittman, Nicola şi Mihai Trăistariu, printre concurenţi

Dan Bittman a fost primul cântăreţ român ajuns pe scena mare a concursului Eurovision FOTO Antena 1

Televiziunea Română a anunţat cine sunt cei 24 de semifinalişti ai Eurovision România 2019, a dezvăluit cine sunt membrii juriului, dar şi unde vor avea loc cele trei show-uri ale Selecţiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Juriul de preselecţie a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2019, eveniment ce va avea loc la Arad, Iaşi şi Bucureşti. 
 
Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 vor intra în cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv. Printre concurenţi se numără tineri artişti români şi străini, câştigătoarea sezonului 6 „Românii au talent“, Laura Bretan, dar şi „veterani“ ai industriei şi foşti participanţi, între care Mihai Trăistariu, Dan Bittman şi Nicola. 
 

Semifinaliştii Eurovision România 2019, în ordine alfabetică:

 
„Baya (Speechless)“ - M I H A I 
„Daina Letitia Moisescu & Sensibil“ - Balkan
„Dear Father“ - Laura Bretan
„Destin“ - Trooper
„Discrete“ - Xonia
„Give Up Now“ - Johnny Badulescu
„High heels on“ - Echoes
„Ielele“ - 2 Gents
„Independent“ - Xandra
„Make Me Your Man“ - TWM
„On a Sunday“ - Ester Peony
„Pierd“ - Dan Bittman
„Right Now“ - Olivier Kaye
„Rock This Way“ - Ommieh x Anakrisez 
„Skyscraper“ - Teodora Dinu
„Tears“ - Georgy
„The Call“ - Berniceya
„The Song of my Heart“ - The four
„The Way it Goes“ - Steam
„Underground“ - Vaida
„We are the Ones“ - Claudiu Mirea
„Weight of the World“ - Nicola
„Without you (Sin ti)“ - Dya & Lucian Colareza
„Your Journey“ - Aldo Blaga
 
Solistul Holograf, Dan Bittman, a fost primul artist român care a ajuns pe scena mare Eurovision, în 1994, când competiţia a avut loc în Irlanda. Cântăreţul a participat cu piesa „Dincolo de nori“, dar s-a clasat pe locul 21 din 25 de participanţi, obţinând doar 14 puncte, astfel că România nu a putut participa la ediţia din 1995, fiind nevoită să mai aştepte un an.
 
Mihai Trăistariu este cel mai fidel concurent Eurovision, marcând acum a zecea participare şi rămânând în istoria concursului cu una dintre cele mai bune clasări ale unui artist român -  locul patru în anul 2010, cu hit-ul internaţional „Tornerò“.
 
Şi Nicola s-a bucurat de succes în 2003, când a obţinut locul 10 cu melodia „Don't Break My Heart“ în finala concursului organizat în Riga, Letonia.
 

Cine sunt membrii juriului preselecţiei Eurovision România 2019

Juriul preselecţiei Eurovision România 2019 a fost format din realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlică, Felix Crainicu (Radio România), Răzvan Popescu (Radio Zu), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM); Horea Ghibuţiu, jurnalist muzical - unsitedemuzica.ro; Dragoş Vulgaris, jurnalist muzical - ProFm & Chill FM, Bogdan Miu, jurnalist, realizator progame radio - DigiFM; George Balint, jurnalist - Realitatea Muzicală; Andreea Remeţan, realizator programe radio - Virgin Radio; Liana Stanciu, jurnalist TVR; şi Gabriel Scîrlet, director muzical TVR. 

Eurovision România 2019 va avea show-uri în Arad, Iaşi şi Bucureşti

Organizarea show-urilor Eurovision România în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, iar ediţia din acest an nu este o excepţie, cele două semifinale fiind găzduite de două oraşe din vestul şi estul ţării. 
 
Spectacolele în urma cărora vor fi decişi finaliştii Eurovision România 2019 se vor desfăşura la Arad şi Iaşi, urmând ca finala naţională să fie organizată la Bucureşti. Evenimentele vor fi transmise în direct de TVR, sub sloganul „Împlineşte visul!“.
 

Noutăţile Eurovision România 2019 

În premieră, Selecţia Naţională va avea un juriu naţional pentru semifinale şi unul internaţional, pentru finala competiţiei. O altă noutate a ediţiei din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul naţional va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării şi televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecţiei Naţionale, reprezentantul României va fi decis de juriul internaţional şi telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.
În calitate de organizator, TVR îşi rezervă opţiunea de a oferi câte un wild card  în fiecare etapă a Selecţiei, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.    
 
Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.   
Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.
 
Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). 

Ediţia precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările