A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fost membru fondator al trupei rock Sfinx

A murit Corneliu „Bibi” Ionescu, fost membru fondator al trupei rock Sfinx

Foto Facebook

Corneliu „Bibi” Ionescu a murit sâmbătă, 22 ianuarie. El a fost membru fondator şi basist al trupei rock Sfinx. Anunţul a fost făcut de mai mulţi cunoscuţi ai artistului pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a născut în 1945 şi a cântat fără întrerupere din 1962 până în 1994 când, după mai multe schimbări de componenţă şi de stil, trupa s-a desfiinţat.

„Povestea formaţiei SFINX începe cu trei liceeni: Corneliu Bibi Ionescu, Octav Zemlicka şi Cristian Valica, care se întâlneau într-o cofetărie din apropierea Pieţei Romane, pentru a discuta despre muzica ascultată pe la posturile de radio străine şi au ajuns la concluzia că ar putea şi ei să cânte într-o trupă. Până prin anul 1967 nu se întâmplă nimic spectaculos. Joia, sâmbăta şi duminica cântau în casele de cultură sau la seratele studenţeşti, iar în sezonul estival erau angajaţi pe litoral cântând mai întâi la Mamaia, iar apoi la Eforie Nord.

De aici începe SFINX...”, scrie pe Facebook Manea Mihai-Croco.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările