VIDEO Robert de Niro, refuzat la primul casting pentru „Naşul“. Proba video pentru care a fost respins acum 40 de ani

VIDEO Robert de Niro, refuzat la primul casting pentru „Naşul“. Proba
video pentru care a fost respins acum 40 de ani

Robert De Niro a jucat totuşi în seria „Naşul“, doi ani mai târziu, şi a câştigat şi un Oscar FOTO Reuters

Robert De Niro, una dintre legendele de la Hollywood, nu s-a bucurat întotdeauna de consideraţia de care are parte în prezent. În urmă cu peste patru decenii, starul din „Taxi Driver“ a fost respins la audiţiile pentru rolul Santino Corleone, din primul film al celebrei serii „Naşul/The Godfather“, regizată de Francis Ford Coppola.

Rolul lui Santino Sonny Corleone (fiul lui Don Corleone) din primul film al francizei este interpretat de James Caan. Şi Robert De Niro a participat la casting, însă a fost respins în ciuda unei probe video fermecătoare, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Actorul, astăzi în vârstă de 70 de ani, nu avea nici 30 de ani la momentul probei. În înregistrarea video, tânărul De Niro apare purtând o pălărie neagră din fetru şi o cămaşă gri, în timp ce se roteşte în încăpere înainte să dea ochii cu camera.

Zâmbind, Robert De Niro rosteşte una dintre replicile faimoase ale lui Sonny: „That’s what you do, you get his brains all over your nice Ivy League suit. You can prove it to me, go ahead and do it“ („Asta faci tu, îi împrăştii creierii pe tot costumul tău drăguţ de Ivy League. Poţi să mi-o dovedeşti, poftim, fă-o“).

Motivul pentru care De Niro a fost respins ar fi putut fi vârsta, potrivit comentariilor de pe internet. Cunoscătorii atrag însă atenţia asupra neînţelegerilor existente între studioul Paramount şi regizor: astfel, alegerea lui Al Pacino în rolul lui Michael Corleone (fiul cel mic al Naşului) ar fi fost permisă de Paramount doar dacă Ford Coppola îl distribuia pe actorul James Caan în rolul lui Sonny.

Ulterior, Coppola a comentat astfel prestaţia lui De Niro de la audiţii: „A fost spectaculos, dar a fost un Sonny în postura de criminal, ceva ce nu s-ar vinde niciodată“. Totuşi, De Niro i-a dat viaţă tânărului Vito Corleone doi ani mai târziu, în al doilea film al seriei „Naşul“, rol pentru care a câştigat primul său Oscar (Cel mai bun actor într-un rol secundar).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: