Regizorul James Cameron explică de ce Jack n-a putut fi salvat în „Titanic“

Regizorul James Cameron explică de ce Jack n-a putut fi salvat în „Titanic“

Chiar şi la 20 de ani de la lansarea filmului „Titanic“, fanii sunt intrigaţi de sfârşitul tragic al lui Jack Dawson, care în opinia lor putea fi salvat  FOTO Daily Mirror

Mulţi fani ai filmului „Titanic“, regizat de James Cameron, nu se vor împăca niciodată cu ideea că pe uşa de lemn unde Rose a aşteptat salvatorii în mijlocul Atlanticului ar fi fost loc suficient pentru Jack, ceea ce i-ar fi salvat viaţa proagonistului. Însă celebrul regizor are o explicaţie, care nu implică legile fizicii, pentru fanii care nu s-au resemnat nici după 20 de ani de la lansare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă el ar fi supravieţuit, sfârşitul filmului ar fi fost lipsit de sens. Filmul este despre moarte şi separare, el trebuia să moară“, a spus el recent într-un interviu recent pentru „Vanity Fair“
 
„Răspunsul este foarte simplu, pentru că aşa scrie la pagina 147 a scenariului, că Jack moare. Evident, a fost o alegere artistică, uşa era suficient de mare pentru a o ţine pe ea, dar nu destul de mare să-l susţină şi pe el. Cred că este oarecum prostesc, sincer, că avem discuţia asta 20 de ani mai târziu. Dar arată că filmul a fost eficient în a-l face pe Jack atât de îndrăgit de public încât să-l doară văzându-l că moare“, a mai spus James Cameron.
 
 
Cameron a mai spus că indiferent dacă Jack (Leonardo Dicaprio) murea în apă sau într-un alt accident tragic, nu exista nicio posibilitate ca el să supravieţuiască până la sfârşitul filmului alături de Rose (Kate Winslet). „Se numeşte artă, lucrurile se întâmplă din motive artistice, nu fizice“.

Unii fani au încercat să demonstreze că Jack ar fi avut loc, alături de Rose, pe uşa de lemn FOTO Twitter
 
Cu toate acestea, Cameron doreşte să-i asigure pe fani că pe uşa cu pricina nu ar fi putut să supravieţuiască două persoane, spunând că a adaptat scenariul foarte bine pentru a fi plauzibil şi precis. 
 
„Am fost în apă cu bucata de lemn, urcând oamenii pe ea timp de două zile, căutând să o fac suficient de plutitoare încât să poată susţine o persoană în întregime la suprafaţă, ceea ce înseamnă că nu s-a scufundat deloc în apa de 28 de grade pentru ca ea să poată supravieţui celor trei ore pâna la sosirea bărcii de salvare. Jack nu ştia că ea urma să fie salvată o oră mai târziu, el era mort oricum. Iar noi am reglat-o cu foarte, foarte mare atenţie pentru a fi exact ceea ce vedeţi în film, pentru că am crezut la vremea respectivă şi cred şi acum că asta ar fi putut face o persoană să supravieţuiască“, a explicat regizorul premiat la Oscar pentru filmul „Titanic“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: