Regizorul „Iron Man“ le răspunde lui Scorsese şi lui Coppola după criticile la adresa filmelor Marvel

Regizorul „Iron Man“ le răspunde lui Scorsese şi lui Coppola după criticile la adresa filmelor Marvel

Jon Favreau FOTO Guliver/Getty Images

Jon Favreau (53 de ani), regizor al filmelor Marvel „Iron Man“ şi „Iron Man 2“, a reacţionat cu privire la criticile regizorului Martin Scorsese (76 de ani), care a declarat că peliculele cu supereroi precum cele produse de Marvel „nu sunt cinema“ şi seamănă cu parcurile de distracţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jon Favreau spune că cineaşti precum Martin Scorsese şi Francis Ford Coppola ar trebui să fie liberi să critice Marvel şi filmele cu supereroi, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, citată de News.ro
 
„Aceşti doi băieţi sunt eroii mei şi şi-au câştigat acest drept de a-şi exprima opiniile. Nu aş fi făcut acum ce fac dacă ei nu ar fi netezit drumul. Ei au fost sursă de inspiraţie (...). Ei pot spune orice“, a declarat Favreau CNBC într-un interviu. 
 
În interviul pentru CNBC Favreau a discutat despre cât de rapid se schimbă industria de divertisment, precizând că duce la „o mare incertitudine“, dar şi „la multe oportunităţi“. 
 
De exemplu, a amintit de „The Irishman“, regizat de Scorsese:„Aţi văzut «The Irishman» a lui Scorsese, nu cred că ar fi fost posibil, cu acel buget, şi cu tehnologia necesară pentru a spune povestea, într-un format mai tradiţional“.
 
Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood declarând că filmele cu supereroi precum cele produse de studiourile Marvel, după părerea sa, „nu sunt cinema“ şi seamănă mai degrabă cu un „parc de distracţii“.
 
„Nu mă uit la ele. Să ştiţi că am încercat, dar nu este cinema“, a spus regizorul pentru revista britanică Empire, care l-a întrebat dacă a văzut filme inspirate din universul Marvel. 
 
„Sincer, la ceea ce mă duc cu gândul, cu actori care fac tot ce pot în circumstanţele date, este la un parc de distracţii“, a continuat Martin Scorsese, care a fost intervievat cu ocazia lansării noului său film „The irishman“, produs de Netflix.
 
Regizorul Francis Ford Coppola a continuat declarând presei săptămâna aceasta că „Martin a fost drăguţ când a spus că aceste filme nu reprezintă cinema. El nu a spus că sunt dispreţuitoare, ceea ce chiar sunt“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: