Premiile Académie des Lumières. Filme de Emmanuel Mouret şi Filippo Meneghetti, marile câştigătoare

Premiile Académie des Lumières. Filme de Emmanuel Mouret şi Filippo Meneghetti, marile câştigătoare

Lungmetrajele „Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait”, de Emmanuel Mouret, şi „Deux”, de Filippo Meneghetti, sunt marile câştigătoare ale premiilor acordate marţi seară de Académie des Lumières, formată din jurnalişti străini stabiliţi în Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lungmetrajul lui Mouret, care pune laolaltă mai multe poveşti de dragoste şi din distribuţia căruia fac parte Camelia Jordana şi Niels Schneider, a fost desemnat cel mai bun film la a 26-a ediţie a premiilor, care au fost anunţate într-un eveniment televizat.

Filmul romantic „Deux”, care reprezintă propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021, a câştigat două trofee: pentru cel mai bun lungmetraj de debut şi pentru interpretare feminină - Martine Chevallier şi Barbara Sukowa.

Povestea le are în centru pe Nina şi Madeleine, două pensionare care şi-au ascuns mulţi ani dragostea şi îşi văd acum, când nu se pot muta împreună, legătura pusă la încercare.

Drama „Été 85” a lui François Ozon a primit de asemenea două premii: pentru actor tânăr (Félix Lefebvre şi Benjamin Voisin) şi pentru imagine (Hichame Alaouié).

Maiwenn a fost desemnată cel mai bun regizor, pentru „ADN”, melodramă de familie cu Fanny Ardant, Louis Garrel, Dylan Robert şi Marine Vacth în distribuţie.

Cel mai bun actor a fost ales Sami Bouajila pentru interpretarea din „Un fils”, de Mehdi M. Barsaoui. Cea mai bună tânără actriţă a fost desemnată Noée Abita pentru rolul din „Slalom”, regizat de Charlene Favier, iar Stéphane Demoustier a fost premiat pentru scenariul „La Fille au bracelet”, dramă bazată pe o poveste adevărată.

Cea mai bună animaţie a fost „Josep”, de Aurel, premiată şi pentru muzică (Sílvia Pérez Cruz). Premiul pentru documentar a revenit lui David Dufresne, pentru „Un pays qui se tient sage”.

Provocatorul film „The Man Who Sold His Skin” al lui Kaouther Ben Hania, a cărui acţiune este plasată în lumea artei şi care reprezintă Tunisia în cursa pentru nominalizare la Oscar, a fost desemnat cea mai bună co-producţie internaţională.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările