Jennifer Lawrence, mărturisiri despre „Mother!“: „Am aruncat scenariul pe jos. Am fost îngrozită. I-am spus regizorului că are probleme mintale grave“ VIDEO

Jennifer Lawrence, mărturisiri despre „Mother!“: „Am aruncat scenariul pe jos. Am fost îngrozită. I-am spus regizorului că are probleme mintale grave“ VIDEO

Jennifer Lawrence, la premiera filmului Mother! din Londra  FOTO Getty Images

Actriţa americană Jennifer Lawrence mărturiseşte că „Mother!“, thriller-ul cu elemente horror regizat de Darren Aronofsky, este proiectul în care s-a implicat cel mai mult din punct de vedere emoţional şi că ar fi fericită să nu mai treacă prin „acel întuneric“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jennifer Lawrence (27 de ani) a avut o reacţie surprinzătoare după ce a citit prima dată scenariul lui Darren Aronofsky pentru „Mother!“, scrie Agerpres. „Când am ajuns la sfârşit, am aruncat scenariul pe jos. Am fost atât de îngrozită! I-am spus că are problemele mintale grave“, povesteşte actriţa.
 
Cu toate acestea, vedeta din „Silver Linings Playbook“ şi seria „Hunger Games“ s-a implicat până la urmă în filmul care promite să fie unul dintre cele mai controversate din acest an.
 
„A fost filmul în care m-am implicat cel mai mult din punct de vedere emoţional. Aş fi fericită să nu mai merg niciodată prin acel întuneric“, mărturiseşte actriţa.
   
„M-am trezit dintr-un pui de somn cu trei zile înainte de a filma una dintre scene şi am început să respir precipitat numai gândindu-mă la asta. Mie mi-e frică să zbor cu avionul. Este greu de explicat, dar nu îmi este frică că s-ar putea întâmpla ceva cu avionul, îmi este teamă de anxietatea mea şi de modul în care m-aş simţi. Frica este înspăimântătoare. Cu câteva zile înainte de acea scenă, a început să-mi fie frică de modul în care mă voi simţi. A fost cu adevărat rău“, adaugă Lawrence.
 

După ce a văzut filmul, Jennifer Lawrence a crezut că „s-a mers prea departe“

Actriţa a explicat şi cum s-a simţit după ce a vizionat filmul, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia: „Am fost foarte agitată. Prima mea reacţie după ce am văzut filmul a fost că am dus povestea prea departe. Dar după ce imaginile s-au mai aşezat, am realizat că este exact ce trebuia să facem. Am vrut să transmitem un mesaj, aşa că dacă am fi ales să îl transmitem într-un mod în care spectatorii să se simtă confortabil, atunci ce sens mai avea?“
 

Recent, actriţa recompensată cu Oscar a dezvăluit că în timpul filmărilor şi-a rupt diafragma şi a suportat dureri îngrozitoare, lucru ce a determinat-o să declare că nu ştie dacă va putea să mai lucreze din nou cu Darren Aronofsky, care între timp i-a devenit şi iubit. De asemenea, Lawrence a anunţat că va lua o pauză de la actorie pentru a se reface atât fizic, cât şi psihic. 

Jennifer Lawrence se aşteaptă ca filmul să aibă parte de reacţii mixte, după ce propriul ei agent a fost atât de zguduit încât a avut nevoie să fumeze o ţigară înainte de a putea discuta despre el, iar la o vizionare a văzut oameni plecând înainte de sfârşitul peliculei. În mod surprinzător însă, priveşte acest lucru cu calm. „Este păcat că în cele din urmă vor apărea spoilere. Mi-ar plăcea ca oamenii să vină la film fără să ştie nimic. Aşa cred că trebuie să fie. În orice caz, veţi simţi ceva nemaipomenit“, dă ea asigurări.
 
Actriţa laureată cu Oscar pentru „Silver Linings Playbook“ (2012) spune că nu a fost niciodată mai calmă înainte de lansarea unui film. „Sunt mândră de ceea ce am făcut. Îmi place la nebunie. Ştiu că va fi primit într-un milion de moduri diferite. S-ar putea ca mulţimea să nu fie încântată, dar pot accepta acest lucru. Nu m-am mai simţit niciodată aşa înainte de lansarea unui film, dar sunt cu adevărat curioasă ce reacţie vor avea oamenii, inclusiv cele negative“, afirmă actriţa.
 

„Mother!“, între „o dramă biblică“ şi „un film foarte, foarte diferit“

Daren Aronofsky, regizorul filmelor „The Wrestler“, „Black Swan“ şi „Noah“, a numit „Mother!“ „o călătorie nebună, nebună“ care s-a dezvoltat din angoasa lui faţă de starea lumii. El spune că a scris scenariul în cinci zile, în timp ce se afla singur în casă, ca răspuns la chestiunile care dominau ştirile. „Oamenii se plâng tot timpul că filmele sunt mereu la fel. Sper că nu se vor plânge când faci ceva foarte, foarte diferit“, afirmă regizorul. 

„Poate sunt eu nebună, dar aşa mi se pare mie, o dramă biblică. Nu am mai lucrat niciodată la aşa ceva şi nici nu am mai văzut ceva atât de profund alegoric, aşa că nu ştiu cum să-l numesc. Într-un fel, este imposibil de definit. Dar este exploziv“, spune actriţa.
   
Filmul spune povestea unui cuplu, format dintr-un scriitor faimos cunoscut doar ca „El“ (Javier Bardem) şi mai tânăra sa soţie numită doar „Mother“ (Jennifer Lawrence), care trăieşte într-o casă izolată pe care ea o renovează după un incendiu.
 
„El“ pare suprinzător de deschis când „Man“ (Ed Harris) ajunge în casa lor, căutând un loc în care să trăiască. Soţia lui, „Woman“ (Michelle Pfeiffer), îi urmează la scurtă vreme după aceea. Apoi încep să sosească şi alţi oaspeţi.
 
 
Pe măsură ce filmele lui Aronofsky au devenit tot mai mari şi au atras vedete tot mai importante, el a căpătat o reputaţie de regizor îndrăzneţ şi vizionar, scrie publicaţia australiană „The Sydney Morning Herald“.
 
„Nu am căzut niciodată în modul de a face filme specifice unui anumit gen, deşi împrumut mult de la aceste genuri. Nu poţi spune că «The Wrestler» este un film despre sport, după cum nu poţi spune că «Black Swan» este un film despre balet sau horror. De asemenea, «The Fountain» nu este cu adevărat un film SF“, spune regizorul.
 

Jennifer Lawrence şi Daren Aronofsky au devenit un cuplu

Spre încântarea paparazzilor de la Veneţia, după ce filmările pentru „Mother!“ s-au încheiat, Aronofsky (48 de ani) şi Lawrence (27 de ani) au devenit un cuplu în viaţa reală. Dat fiind că scriitorul celebru din film are un orgoliu care creează o ruptură cu soţia lui, nu poţi să nu te întrebi dacă regizorul şi scenaristul nu meditează cumva la destrămarea propriei căsnicii cu actriţa Rachel Weisz, notează The Sydney Morning Herald. Aşadar, a fost întrebat regizorul, cât de mult este „Mother!“ ceva personal?
 
„Nu sunt o balerină, nu sunt un luptător şi nu sunt nici dependent de droguri. Încerc să găsesc ceva cu care să mă conectez. Niciunul dintre personaje nu este autobiografic în acest film, dar bineînţeles că pot să empatizez cu fiecare dintre ele“, spune el.
   
Jennifer Lawrence şi Darren Aronofsky, la premiera filmului Mother! din New York FOTO Getty Images
Darren Aronofsky, regizorul filmului Mother! FOTO Getty Images
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: