VIDEO Premiera săptămânii: „Cum să îţi dresezi dragonul 2“, „un film la un nou nivel al imaginaţiei şi al inovaţiei“

VIDEO Premiera săptămânii: „Cum să îţi dresezi dragonul 2“, „un film la un nou nivel al imaginaţiei şi al inovaţiei“

Sughiţ şi Ştirbul, protagoniştii peliculei „Cum să îţi dresezi dragonul 2“ FOTO cinemagia.ro

Animaţia fantastică „How to Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Apreciată la nivel mondial pentru că nu reia firul narativ din primul film, ci iniţiază o poveste nouă, pelicula are efecte speciale inedite, dar şi lecţii pentru cei mici.

Pelicula „Cum să îţi dresezi dragonul 2“ este o producţie a studiourilor DreamWork Animation, distribuită de 20th Century Fox şi are la bază cartea omonimă scrisă de Cressida Cowell. Scenariul animaţiei a fost scris de Dean DeBlois, care este şi regizor, şi îi are în distribuţie pe actorii Jay Baruchel (Sughiţ), Gerard Butler (Stoick cel Mare), Craig Ferguson, America Ferrera (Astrid), Jonah Hill (Ştirbul), Christopher Mintz-Plasse (Fishlegs), T.J. Miller, Kristen Wiig (Ruffnut), Cate Blanchett (Valka), Djimon Hounsou (Drago Bludvist) şi Kit Harington (Eret) care şi-au împrumutat vocile pentru diverse personaje.

Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk, aşa cum s-a văzut în primul film al seriei. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ şi Ştirbul sfârtecă cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba o dată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi al dragonilor deopotrivă, arată cinemagia.ro desfăşurarea poveştii.

Înainte de lansarea acestui film, studiourile DreamWorks Animation şi-au îmbunătăţit procesul de producţie şi software-ul folosit pentru generarea animaţiilor. „Cum să îţi dresezi dragonul 2“ a fost primul film al studiourilor pentru care s-a folosit tehnica procesării scalabile, dezvoltată împreună cu Hewlett-Packard (HP).

FOTO cinemagia.ro

Numită de către Jeffrey Katzenber, CEO DreamWorks, „următoarea revoluţie în materie de cinematografie“, tehnologia le permite actorilor şi producătorilor să lucreze cu imagini în timp real, fără a mai fi nevoie de o postprocesare de opt ore. Totodată, acesta este primul film DreamWorks care are integrată o nouă tehnologie de iluminare. Programele numite Premo şi Torch au permis, într-un mod mult mai subtil, să se îmbunătăţească animaţiile care ţin de mişcările faciale, ceea ce oferă profunzime şi un sens realist „pielii, muşchilor şi oricărei mase în mişcare“.

FOTO cinemagia.ro

„Cum să îţi dresezi dragonul 2“ a primit aprecieri la nivel modial după lansare. Site-ul agregator „Rotten Tomatoes“ a oferit filmului un procent de 94% şanse de succes, procent bazat pe 113 analize ale criticilor. Acelaşi site a numit filmul „incitant, cu care poţi rezona emoţional, o animaţie perfectă care îşi construieşte succesul aşa cum ar trebui să o facă orice continuare“. Pe site-ul IMDb, filmul a primit o notă de 8,7.

După ce a avut premiera şi la Festivalul de Film de la Cannes, Peter Debruge, de la „Variety“, a lăudat filmul pentru ambiţiile sale şi pentru capacitatea de a trece dincolo de acţiunea din primul film al seriei. „Presiunea de a crea o monstruozitate gigantică trebuie să fie enormă şi, totuşi, regizorul Dean DeBlois a izbutit să facă acest lucru şi a servit una dintre cele mai puternice continuări ale unei animaţii DreamWorks. Una care suflă flăcări în mod curajos peste întreaga franciză, în loc să repete povestea din primul film. Mult mai curajoasă decât «Brave», mult mai distractivă decât «Frozen», dar şi mult mai eomoţionantă, pelicula cu dragoni livrează conţinut de calitate“, arată criticul.

Lou Lumenick, de la „The New York Post“, a oferit filmului trei stele din patru spunând că „eroul oferă câteva lecţii importante despre familie, ecologie şi război unui public tânăr. De asemenea, oferă un imbold sănătos din punct de vedere financiar pentru studiourile DreamWorks Animation“.

„Mai mult decât să înveţe copiii cum să gândească despre lumea în care or să păşească, filmul îi încurajează să gândească pentru ei înşişi“, crede şi John Semley, de la „The Globe“.

Joe McGovern, de la „Entertainment Weekly“, consideră că aceasta „este o franciză care ştie cum să zboare“, în timp ce Jody Mitori, reprezentând „St. Louis Post-Dispatch“, îndeamnă publicul să urmărească filmul pentru „povestea unui băiat care devine bărbat“.

FOTO cinemagia.ro

Publicaţia „Rolling Stone“, prin persoana lui Peter Travers, afirmă că „asemenea filmului «Imperiul Contraatacă», «Cum să îţi dresezi dragonul 2» duce povestea la un nou nivel al imaginaţiei şi al inovaţiei“.

Pe de altă parte, Stephen Holden, de la „The New York Times“, a oferit filmului o cronică negativă, spunând că „firul narativ mergea bine până când se opreşte cu confruntarea inevitabilă dintre forţele întunericului şi cele ale luminii“.

FOTO cinemagia.ro

Cel de-al treilea film al francizei, intitulat „Cum să îşi dresezi dragonul 3“ este programat să fie lansat pe 17 iunie 2016. Pentru partea a treia, regizorul Dean DeBlois şi aceeaşi actori vor face echipă. Există zvonuri privind şi o a patra parte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările