Dorina Lazăr, premiată pentru întreaga carieră, la TIFF

Organizatorii TIFF 2010 îi vor acorda un premiu pentru întreaga carieră uneia dintre cele mai îndrăgite actriţe ale teatrului şi filmului românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) care va avea loc la Cluj în perioada 28 mai – 6 iunie, celebra actriţă de teatru şi film, Dorina Lazăr, va fi onorată cu un premiu pentru întreaga carieră. Premiul va fi decernat în data de 5 iunie, cu începere de la ora 20.30, în cadrul Galei de Închidere a festivalului.

VIDEO Debut pentru maratonul filmului

Mihai Constantin: „Sunt un tip timid. Nu ştiu să fac faţă vedetelor“

Dorina Lazăr a jucat peste 30 de roluri în producţiile cinematografice, respectiv alte 50 de roluri în spectacolele de teatru. A debutat în 1961 la Teatrul Regional Bucureşti, iar începând cu anul 1969 este actriţă la Teatrul Odeon, instituţie pe care o coordonează în prezent.

În data de 5 iunie, începând cu ora 17.30, în cadrul TIFF 2010 este programată proiecţia filmului „Angela merge mai departe“, una dintre peliculele în care a jucat Dorina Lazăr şi pentru care actriţa a fost premiată în 1982 cu titlul de „cea mai bună actriţă de film“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările