În Capitală, filmele vor rula în locaţii precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul TNB, Cinema Muzeul Ţăranului - Open Air, J'ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Goethe Institut), Rezidenţa Scena9, Fabrica Gastropub. În Cluj, proiecţiile sunt programate la Cinema Victoria.

Ediţia aniversară le oferă cinefililor şansa de a viziona, în avanpremieră, câteva dintre cele mai importante filme ale toamnei, dar şi de a recupera, pe ecran mare, producţii lansate în ultimul an. Poveşti din culise vor afla chiar de la actori şi realizatori, care vor discuta cu publicul la finalul unora dintre proiecţii.

Nu lipsesc din programul nopţii albe La Gomera, un policier care poartă semnătura inconfundabilă a lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov şi Catrinel Marlon pe afiş, Parking, povestea de dragoste pasionantă a unui emigrant român cu o cântăreaţă spaniolă, regizată de Tudor Giurgiu şi filmată în Spania, Cap şi pajură (r. Nicolae Constantin Tănase), un film provocator despre prejudecăţi şi discriminare, bazat pe fapte reale şi cu Florin Salam în distribuţie, Să nu ucizi (r. Gabi-Virginia Şargă, Cătălin Rotaru), inspirat de un scandal care a cutremurat sistemul sanitar acum câţiva ani.

La Gomera 

Subiecte dificile ating şi Alice T. (r. Radu Muntean), drama unei adolescente care rămâne însărcinată, cu Andra Guţi într-un rol distins cu premiul de interpretare la Locarno, şi Moon Hotel Kabul (r. Anca Damian), cu Florin Piersic Jr. şi Ofelia Popii, în care un jurnalist investighează moartea suspectă a unei traducătoare în Afganistan.

Alice T

Hitul românesc al anului 2018, Moromeţii 2 (r. Stere Gulea), vizionat de un număr record de spectatori, poate fi (re)văzut şi el pe ecran mare pe 20 septembrie, alături de comedii recente, documentare precum Distanţa dintre mine şi mine - emoţionanta incursiune în viaţa unei scriitoare unice, Nina Cassian, semnată de Mona Nicoară şi Dana Bunescu, scurtmetraje noi din selecţia TIFF 2019 şi filme aflate la prima întâlnire cu publicul.  

Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând.

Detalii pe: www.facebook.com/NoapteaAlba

***

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.