VIDEO Trump, dat în judecată pentru folosirea fără autorizaţie a cântecului „YMCA“ la mitingurile din campanie

VIDEO Trump, dat în judecată pentru folosirea fără autorizaţie a cântecului „YMCA“ la mitingurile din campanie

Trump FOTO AP

Donald Trump a folosit celebrul cântec al formaţiei Village People, "YMCA", în campania sa iar cei care deţin drepturile de autor vor depune o plângere în Franţa şi în Statele Unite pentru folosirea, fără autorizaţie a melodiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În ultimele zile ale campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane, cântecul "YMCA", interpretat de Village People a fost folosit excesiv de candidatul Donald Trump şi echipa sa, la mitinguri şi ca fundal sonor pentru promovarea unui videoclip difuzat în toată lumea", a scris, într-un comunicat, Me Richard Malka, avocatul deţinătorilor de drepturi de autor ai acestui cântec, scrie news.ro. 

Melodia disco din 1978 a fost scrisă de doi francezi, Jacques Morali şi Henri Belolo, şi un amercian Victor Willis. 

În timpul campaniei sale prezidenţiale, Donald Trump a încheiat mitingurile cu celebrul cântec. 

El a fost difuzat marţi, pe Twitter, pentru a-i îndemna pe aemricani să voteze, un montaj de mai multe secvenţe de la mitingurile sale în care poate fi văzut dansând pe această melodie. 

Francezii deţinători ai drepturilor de autor, "precum şi societatea Scorpio Music, proprietara creaţiei, au descoperit cu stupefacţie aprobarea nelegală", precizează Me Malka. 

Moştenitorii lui Jacques Morali şi Henri Belolo "vor interzice oricui difuzarea fără autorizaţie a videoclipului în chestiune", a spus Me Malka. 

Acest cântec, a cărui coregrafie este la fel de celebră, cu membrii grupului deghizaţi în cowboy, indian, poliţist, constructor, motociclist şi soldat - se referă la mişcarea tinerilor creştini, Young Men's Christian Association. Dar în anii 1970-1980, ea a fost considerată un portdrapel al comunităţii gay. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările