Tenorul spaniol José Carreras, mesaj pentru victimele incendiului din Colectiv: „Mă cutremură suferinţele acelor copii nevinovaţi şi ale familiilor“

Tenorul spaniol José Carreras, mesaj pentru victimele incendiului din Colectiv: „Mă cutremură suferinţele acelor copii nevinovaţi şi ale familiilor“

José Carreras va concerta pentru ultima dată în România FOTO Adevărul

Tenorul spaniol José Carreras (68 de ani), care va susţine ultimul concert în România pe 26 noiembrie, la Romexpo, a transmis un mesaj victimelor incendiului din clubul Colectiv, precizând că se roagă „pentru toate sufletele care au părăsit această lume.“

Ştiri pe aceeaşi temă

„Deşi mă aflu în turneu, am auzit ce s-a întâmplat în România. Mă rog pentru toate sufletele care au părăsit această lume. Compasiunea mea este cu atât mai mare, cu cât ştiu ce înseamnă să treci pe lângă moarte. Dar mă cutremură suferinţele acelor copii nevinovaţi şi ale familiilor lor. Spectacolul meu din Bucureşti va fi o rază de lumină pentru sufletele lor. Cântecul este modul meu de a mă ruga“, a transmis celebrul tenor prin intermediul organizatorilor evenimentului din Bucureşti. 

Amintim că un incendiu a izbucnit, vineri seara, 30 octombrie, în clubul Colectiv, în timpul unui concert rock susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Din primele informaţii se pare că focul ar fi pornit de la nişte artificii folosite în timpul concertului, de la care s-ar fi aprins buretele fonoizolant de pe stâlpii de protecţie ai clubului, flacăra ajungând în doar câteva secunde la tavanul din burete şi lemn. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Judecătoriei Sectorului 4, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

În urma tragediei din Colectiv 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 186 au fost rănite. În prezent, în spitalele bucureştene încă mai sunt spitalizaţi 127 de răniţi. Jumătate dintre aceştia sunt în stare gravă şi critică, dar autorităţile arată că spitale din Belgia şi Olanda i-ar putea prelua în cursul zilei de vineri.  

Ultimul spectacol din România al lui José Carreras va avea loc pe 26 noiembrie, în Pavilionul Central al complexului Romexpo, şi face parte din turneul mondial de adio al artistului, intitulat „A Life in Music“.

Bilete se găsesc online pe www.eventim.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Orange, Vodafone, Domo, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, Carrefour şi benzinăriile OMV. De asemenea, organizatorii evenimentului, Music Management Event, au pus bilete în vânzare şi prin reţelele bilete.roo şi myticket.ro. Mai mult decât atât, organizatorii anunţă că au pregătit o surpriză pentru cei care îşi vor achiziţiona bilete la Categoria VIP şi la Categoria I.
citeste totul despre: