Slumdog Millionaire: Un an de celebritate în mahala (VIDEO)

Slumdog Millionaire: Un an de celebritate  în mahala (VIDEO)

Rubina Ali este purtată pe braţe de către „vecinii“ de mahala

Micuţii indieni din „Vagabondul milionar“ au avut parte de vieţi diferite după succesul filmului. Azharuddin Ismail (10 ani) s-a mutat într-un apartament nou, în timp ce Rubina Ali (10 ani) încă mai locuieşte în mahala. Fata speră să aibă parte în curând de un cămin normal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vagabondul milionar", regizat de Danny Boyle, prezenta povestea lui Jamal (Dev Patel), un tânăr născut într-o mahala a metropolei indiene Mumbai. În film, personajul reuşea să câştige versiunea locală a show-ului „Vrei să fii miliardar?" şi, în acelaşi timp, să reîntâlnească femeia iubită, Latika (Freida Pinto).

Citiţi şi:

Latika, din "Vagabondul Milionar", săracă, dar cu un televizor imens
Star al filmului "Slumdog Millionaire", cu locuinţa distrusă de buldozere

Azharuddin Ismail (10 ani) şi Rubina Ali (10 ani) îi interpretează în film pe fratele lui Jamal, Salim, şi, respectiv, pe Latika, în copilărie. Micuţii au fost găsiţi de britanicul Danny Boyle chiar în mahala, iar vieţile lor au fost schimbate de avalanşa premiilor şi de lumina reflectoarelor.

Producătorii peliculei au fost acuzaţi că s-au folosit de copii şi că le-au oferit prea puţini bani pentru servicii lor, şi că, după ce au defilat pe covorul roşu de la Oscaruri, aceştia s-au întors în sărăcie lucie.

Însă vieţile celor doi copii s-au schimbat, fără îndoială, în bine în ultimul an. Danny Boyle a înfiinţat pentru ei contul „Jai Ho", care le oferă o viaţă mai bună, o locuinţă într-un cartier sigur şi o educaţie completă, până la vârsta de 18 ani. De asemenea, familiile copiilor primesc lunar o anumită sumă pentru cheltuielile casei. La majorat, micii actori vor primi ce mai rămâne în contul lor.

Schimbare semnificativă

Azhar (centru), alături de prietenii săi

Azharuddin Ismail, poreclit Azhar, nu a mai putut locui în mahala, pentru că aceasta a fost demolată de către autoritatea feroviară indiană. Băieţelul s-a mutat într-un cartier pentru clasa de mijloc, alături de mama, mătuşa şi tatăl său vitreg.

Mama băiatului spune că acesta nu a fost exploatat şi că prezenţa lui în peliculă a adus numai schimbări pozitive în viaţa familiei. Ea mai spune că Azhar s-a maturizat în urma primului său „job", că este mai cuminte şi că nu o mai înjură în public, aşa cum făcea în trecut. Băiatul s-a decis să îşi continue cariera de actor şi are în pregătire două proiecte marca Bollywood.

Rubina povesteşte despre Hollywood

În schimb, Rubina Ali încă mai locuieşte într-o mahala, din cauza unei dispute între tatăl ei, Rufique, şi administratorii contului „Jai Ho". Aceştia spun că Rufique pretinde un apartament într-o zona de lux a Mumbaiului, al cărui preţ este cu mult peste posibilităţile lor.

Rufique a mai fost implicat într-un scandal anul trecut, atunci când un tabloid britanic a susţinut că bărbatul a vrut să-şi vândă fiica pentru 200.000 de lire sterline.

Bărbatul a fost anchetat de poliţie, dar nu a fost trimis în judecată. Dar Rubina nu detestă mahalaua: o deranjează doar mizeria şi limbajul urât folosit de oameni. Iar fata nu depinde numai de contul „Jai Ho". A primit un avans de 20.000 de lire sterline pentru publicarea în Franţa a unei autobiografii şi va mai primi de două ori pe-atât din drepturi de autor.

Azhar (stânga) la şcoală

Şi Rubina vrea să devină actriţă: ea a filmat deja un clip publicitar la Schweppes, alături de actriţa Nicole Kidman, şi urmează să apară în mai multe filme produse la Bollywood. Cei doi copii au semnat un contract pentru a apărea într-o peliculă regizată de Gerard Butler.

Încasări uriaşe

Pelicula independentă „Vagabondul milionar" a devenit un succes neaşteptat la box-office. A încasat 377 de milioane de dolari în lumea întreagă, dintre care 141 de milioane în Statele Unite.

22.000 de euro a primit Rubina Ali drept avans pentru autobiografia sa, publicată în Franţa. Ea va mai primi 55.000 de euro din drepturi de autor, în urma vânzării volumului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările