Rona Hartner s-a filmat în timpul primei şedinţe de chimioterapie: cum se simte vedeta şi ce le-a transmis fanilor VIDEO

Rona Hartner s-a filmat în timpul primei şedinţe de chimioterapie: cum se simte vedeta şi ce le-a transmis fanilor VIDEO

Rona Hartner FOTO David Muntean

Aflată într-un spital privat din Franţa, actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner (45 de ani) s-a filmat în timpul primei şedinţe de chimioterapie şi le-a transmis fanilor cum se simte.

După ce în urmă cu câteva săptămâni Rona Hartner a fost operată de urgenţă în România deoarece medicii i-au descoperit o tumoră la colon, actriţa se află acum pe mâna medicilor din Franţa

După cea de-a doua intervenţie chirurgicală de luni, 15 aprilie, pentru montarea unui cateter, actriţa a început chimioterapia. În timpul primei şedinţe de tratament, Rona s-a filmat şi le-a mărturisit fanilor cum se simte. 

„Am început şi prima chimioterapie. Voiam să vă arăt cum arăt. Asta este intrarea prin cateter care mi-a fost făcută. Şi hai să vă arăt câte milioane de chimio am luat deja. Toate astea le-am halit eu de azi de dimineaţă“, a spus actriţa în timp ce a filmat tratamentul care îi este introdus în corp prin intermediul cateterului. 

„Dar trebuie făcut, ce să facem. Am şansa să fiu cu o foarte bună echipă aici la Spitalul Sfânta Margarita. Şi sunt cam obosită după prima şedinţă, darar iau tot felul de sucuri, beau apă, beau suc de portocale, de rodie, sucuri naturale ca să rezist cât de cât. Am avut bineînţeles rozariul cu mine toată ziua. M-am închinat. Am o carte foarte frumoasă cu mine, «Arta de a fi liber». Am mâncat de prânz. Sunt venită de la ora 9.00 dimineaţa. Am avut acea operaţie, pe operaţie mi s-a implantat cateterul… Mă trec toate căldurile. Am o senzaţie, totuşi, că e vorba de o chimioterapie, e ceva puternic. Aşa că e o stare febrilă aşa“, a povestit vedeta despre experienţa primei şedinţe de chimioterapie.
 
„Nu aveam ce să fac. Cu ceai de muşeţel nu ar fi trecut, aşa că trebuie să luam medicamente. Nu am voie să bag mâna în apă rece, nu am voie să ating nimic ce e rece, nu am voie să mănânc nimic ce e rece. Stau cuminţică şi încerc să rezist. Sunt cam palidă. Toată lumea mi-a spus să iau boala asta ca pe o gripă. Aşa o tratez şi trecem peste. Am avut un moment de panică, aşa că am luat biblia şi am citit cinci psalmi şi imediat mi-a trecut. Eu suport bine chimioterapia, asta contează. Nu sunt alergică“, a mai spus Rona Hartner în filmare. 
   

„Eu sunt optimistă. Am luat acest cancer pe post de gripă. Eu îl privesc ca pe un virus neplăcut pe care organismul meu nu l-a simpatizat şi de care nu a ştiut să se apare. Şi acum iau toate tratamentele posibile ca să scap de această boală. Daca vrea Dumnezeu să-mi dea zile, îmi dă, dacă nu, asta e. În orice caz, eu nu vreau să intru nici în ideea de panică, nici nu vreau să intru în depresie.Toţi avem o frică de moarte şi dacă acceptăm să trecem peste această frică, pe urmă totul este norma“, spunea artista într-o emisiune difuzată de Antena Stars. 
 
„Mi s-a depistat, din cauza unei ocluzii intestinale, un cancer de colon care era ascuns foarte bine. Domnul doctor m-a tăiat şi a trimis acea stenoză la analizat. Am avut şi eu veştile peste trei săptămâni  care spuneau că era într-adevăr un cancer. Oncologul din Franţa mi-a spus că nu mai e nici măcar o zi de aşteptat, că trebuie să fac citostatice de prevenţie timp de şase luni, pentru că lângă acea tumoare cancerigenă mai erau încă cinci ganglioane care puteau să trimită oricând metastaze în organism“, a povestit recent cântăreaţa, care a mărturisit că se află în faza a treia de cancer.
   
Rona Hartner a fost transportată de urgenţă la spital pe 22 februarie şi a fost operată de urgenţă la Spitalul Floreasca, după ce medicii i-au descoperit o tumoare. Cât timp a fost internată, vedeta a făcut în repetate rânduri apel la fani să se roage pentru ea. Intervenţia la colon a fost una complicată şi a durat şase ore. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: