Reclama cu Delia pentru teste COVID, interzisă de membrii CNA. Cum susţin aceştia decizia VIDEO

Reclama cu Delia pentru teste COVID, interzisă de membrii CNA. Cum
susţin aceştia decizia VIDEO

Delia

După ce Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului analiza anul spot publicitare şi impunerea măsurilor necesare pentru protejarea sănătăţii comunităţii, instituţia a decis suspendarea acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare „OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că au acces în spaţii aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecţie şi respectarea distanţării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR. 

În clip, Delia apare pe scena unui club unde susţine un concert în prezenţa a câtorva zeci de fani care au fost testaţi înainte, prin teste PCR. Tinerii sunt prezentaţi în timp ce se sărută sau beau din aceleaşi sticle. 

Cum susţin membrii CNA decizia:

„Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită şi să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar. Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca şi bem din aceeaşi sticlă. Nu informează corect”, a spus Cristina Pocora, conform paginademedia.ro

„Dacă cinci oameni se testează şi rezultatul e negativ la toţi cinci nu cred că e greşit să stea în aceeaşi încăpere fără mască sau să se pupe. Problema apare la incidenţa rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare uşor cinic să iţi vinzi testele promiţând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert. Sunt şi nişte lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuşi. Informarea nu e completă în acest spot. Şi testat negativ tot trebuie să respecţi toate celelalte reguli ale pandemiei: masca şi distanţarea”, a susţinut şi Radu Herjeu.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările