Primarul Capitalei si-a cunoscut sotia pe vremea gradinitei

Miorita Videanu, sotia primarului general al Capitalei, este o femeie foarte moderna. Pentru ca nu joaca nici un "rol", este foarte sincera. - In ce fel si in ce masura v-a schimbat viata de familie


Miorita Videanu, sotia primarului general al Capitalei, este o femeie foarte moderna. Pentru ca nu joaca nici un "rol", este foarte sincera.
- In ce fel si in ce masura v-a schimbat viata de familie functia de primar general?
- In momentul in care Adriean ne-a declarat intentia sa de a candida la Primaria Generala a Bucurestiului, am fost cu totii constienti ca urmeaza o perioada mai dificila. Cel mai mare neajuns in momentul de fata ar fi faptul ca el este tot mai putin prezent in familie. Daca pe planul businessului i-am preluat toate indatoririle, la fel ca si pe planul casei, in ceea ce priveste relatia cu copiii, nu pot sa-l suplinesc. Traditia de familie pe care o respectam insa cu totii este pranzul de duminica, acasa, in familie.
- Despre sotul dvs. se stie ca este foarte fidel.
- Intr-o relatie de cuplu, rolul principal este jucat de femeie. Femeia detine "magia" de a da incarcatura emotionala relatiei de cuplu, de a-si ajuta partenerul sa exprime sentimentele. Trebuie sa stii sa-i respecti tacerea omului de langa tine, atunci cand el simte nevoia sa taca; sa stii sa-l asculti atunci cand simte nevoia sa-si deschida sufletul; sa-i respecti si sa-i recunosti meritele de ordin profesional, stiut fiind faptul ca barbatii pun cariera pe primul plan.
- Vorbiti-mi despre colaborarea cu Ruxandra Sararu si despre proiectele comune pe care le-ati demarat recent...
- Impreuna cu Ruxandra Sararu am pus bazele unei fundatii care se numeste sugestiv "Normalitate si valoare". Ca scop nobil si caritabil, ne-am propus sa ajutam un segment de populatie care reprezinta 20% din populatia tarii, oamenii de varsta a treia. Sunt proiecte caritabile, care nu constau neaparat in ajutor material, ci si intr-unul de ordin spiritual. Exista o clasa de oameni de varsta a treia in randurile careia se numara persoane care au in spate cariere de succes si care poate, la aceasta ora, se simt uitati de societate si marginalizati spiritual. Simplul fapt de a-i invita la anumite reuniuni in care sa impartaseasca din experienta de viata, de a-i invita la un concert sau intr-o excursie, sunt lucruri care nu inseamna foarte mult ca efort financiar, dar care le dau culoare vietii.
- Cum reusiti sa va mentineti silueta?
- O femeie realizata nu poate fi decat o femeie ingrijita, care se preocupa de aspectul ei. Odata cu varsta, am acumulat si eu cateva kilograme in plus. Pentru ca nu ma simteam confortabil, am apelat la un cabinet de nutritie si, cu putin efort, am reusit sa slabesc 15 kg. Insa cel mai important este ca, o data ce atingi performanta dorita, sa adopti un stil de alimentatie sanatoasa, cu 4-5 mese pe zi, fara excese si fara anumite combinatii alimentare deja cunoscute.
- Cum l-ati cunoscut pe sotul dvs. si ce v-a cucerit la el?
- Ne cunoastem inca din copilarie. Locuiam amandoi in acelasi orasel de provincie, frecventam aceeasi gradinita, aceeasi scoala, era foarte greu sa nu ne remarcam reciproc. Pe la 14 ani am inceput sa ne vedem "cu alti ochi", dar erau flirturi nevinovate de copii. Relatia propriu-zisa de prietenie am inceput-o abia in ultimii ani de liceu si, dupa noua ani, ne-am casatorit. La Adriean, m-au cucerit inca de la inceput linistea si echilibrul, blandetea si nobletea lui.
- Cine este mai exigent acasa, cu copiii?
- Eu. La cat de putin reuseste sa stea cu ei, sotul meu nu face decat sa-i rasfete, dar asa crede ca poate compensa lipsa timpului petrecut cu ei. Atunci, nu ramane decat ca eu sa ma transform in mama care face reguli, ofera, dar are si asteptari. Micile conflicte sunt inerente, copiii nostri sunt la varsta adolescentei insa am invatat sa le depasesc cu diplomatie si tact.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: