VIDEO Ozana Barabancea, la Adevărul Live: „Vedetismul mă scote din sărite. Eu mă consider un om de cultură“

Ozana Barabancea vorbeşte despre provocările din muzică şi televiziune 

Ca să evoluezi trebuie să te reinventezi şi să-ţi asumi riscuri. Asta a demonstrat şi Ozana Barabancea care, la aproape 44 de ani, îşi surprinde publicul cu apariţii neaşteptate şi umorul caracteristic. De pe scena Operei Naţionale Române în bazinul de înot de la „Splash!“ şi la pupitrul juriului de la „Te cunosc de undeva“, artista a ajuns vineri în studioul Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Vă prezentăm principalele declaraţii ale Ozanei Barabancea:

 "A fost o nebunie, am lucrat cu psihicul meu, era o chestie de timp până când trebuia să sar. Nu m-am dezămagit pe mine, dar nu o să mai o fac încă o dată. Mi-a plăcut postura de concurent", spune Ozana despre participarea la emisiunea Spalsh.

Pentru noul sezon de la „Te cunosc de undeva“ vor fi opt concurenţi diferiţi, provocările vor fi şi mai intense. Pepe a fost preferatul meu de până acum. El este extrem de serios şi de punctual, a acceptat provocările unor teme dificile, a dansat, a venit tot timpul cu ceva nou. Chiar şi când nu era concurent el rămânea deghizat în personajul interpretat, îi suna pe cei care îi imita să le ceară sfaturi.

Sezonul acesta o să aveţi surprize mari pentru că din prima emisiune intrăm cu personaje greu de interpretat care vor solicita toate resursele unui concurent. Toată echipa de la „Te cunosc de undeva“ depune o muncă extrem de grea, dar ne avem ca fraţii, suntem uniţi, ne ajutăm reciproc.

Aş putea să cânt o gamă foarte largă de melodii, dar şi eu, la rândul meu, a trebuit să-mi îmbunătăţesc aria artistică. Noi căutăm să facem artă şi să educăm publicul. Mi-a fost frică să o interpretez pe Montserrat Caballé, dar am făcut-o.

FOTO Eduard Enea

Vedetismul mă scote din sărite. Eu mă consider un om de cultură, un muzician. Publicul mă place pentru doza de spontaneitate. Marea mea dragoste rămâne opera. Opera este soţul meu, ceea ce este pe laterală este un fel de amant. Opera m-a format din punct de vedere vocal, la televiziune nu m-am dus cu un ţel, m-am dus doar să cânt. Aşa am evoluat şi eu din punct de vedere cultural, încerc să înţeleg şi alte genuri, mă documentez în continuare şi sper ca sfera telespectatorilor care mă privesc să se lărgească.

E greu să dau un sfat copiilor care vor să ia calea muzicii. Eu am avut o dorinţă imensă să fac acest lucru. Să faci repetiţii la scenă, timp de trei ore, este destul de greu. Competenţele muzicale se dezoltă în timp. Copilul meu a văzut de 25 de ori spectacolul „Romeo şi Julieta“ de la Operetă. În schimb, poţi să-i spui că depinde doar de el dacă vor să facă asta.

Pe 7 septembrie începe noul sezon „Te cunosc de undeva“, cel de-al patrulea.


După antrenamente intense şi probe în care şi-a dovedit curajul sărind de la 10 metri, în bazinul olimpic de la „Splash!“, Ozana Barabancea se întoarce, la jumătatea lui septembrie, într-o postură celebră. Artista revine la catedra de la "Te cunosc de undeva", emisiunea în care evaluează prestaţiile vedetelor deghizate, alături de Andrei Aradits, Andreea Bălan şi Aurelian Temişan.

Cântăreaţă de jazz şi music hall, Ozana Barabancea a ajuns în lumina reflectoarelor în ‘90, sub îndrumarea celebrei Anca Parghel. Reuşind să-şi convingă publicul cu vocea inconfundabilă, în’ 99 a plecat în turneu în Japonia şi în Marea Britanie. După o scurtă revenire în ţară s-a mutat pentru 7 ani în Anglia, unde a predat muzică. În 2002, s-a întors în România pentru a-şi încânta publicul, la Opera Naţională Română.

Artistă complexă, ea a făcut dublaj de film, pentru "Oliver si Prietenii" (1988) şi a jucat în filmul "Supravieţuitorul" (1988), al lui Sergiu Nicolaescu.

Ozana Barabancea are doi copii, o fetiţă şi un băieţel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările