Primul mesaj al prinţului Charles după ce s-a vindecat de Covid-19: „O experienţă frustrantă şi dezolantă“ VIDEO

Primul mesaj al prinţului Charles după ce s-a vindecat de Covid-19: „O experienţă frustrantă şi dezolantă“ VIDEO

Prinţul Charles FOTO Facebook The Royal Family

Prinţul Charles (71 de ani) a vorbit despre „dezolanta“ sa infectare cu coronavirus, într-un mesaj video difuzat la două zile după ce a încheiat perioada de carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moştenitorul tronului britanic a făcut prima sa declaraţie publică după ce casa regală a confirmat că fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Prinţul Charles a petrecut şapte zile în izolare, în Scoţia. Soţia sa, ducesa Camilla de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, a fost testată negativ, dar a decis şi ea să se autoizoleze. 

În mesajul său, prinţul Charles a mărturisit că se simte norocos că a avut doar „simptome relativ uşoare“ ale Covid-19 şi a precizat că a fost o experienţă „frustrantă şi dezolantă“.

„Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare generală. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate“, a spus prinţul moştenitor.

 

Charles a continuat prin a transmite un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor: „Într-o perioadă fără precedent şi atât de îngrijorătoare din vieţile tuturor, eu şi soţia mea ne gândim mai ales la aceia care şi-au pierdut rudele în aceste circumstanţe foarte dificile şi speciale şi la aceia care sunt afectaţi de boală, izolare şi singurătate“.

De asemenea, prinţul de Wales i-a lăudat pe angajaţii din sistemul de sănătate public: „În acest moment în care medicii, asistenţii medicali şi tot personalul auxiliar vital care formează coloana vertebrală a remarcabilului nostru serviciu de sănătate publică se află sub un risc, sub o presiune enormă, în timp ce se luptă eroic să salveze vieţi în unităţile de terapie intensivă şi să reducă, atât cât este posibil, răspândirea virusului, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre acei oameni minunaţi, ale căror abilităţi şi dovotament altruist faţă de datorie şi de îngrijirea pacienţilor ne fac atât de mândri“. 

În calitate de patron al organizaţiei Age UK, prinţul Charles a vorbit în acest mesaj şi despre importanţa îngrijirii persoanelor în vârstă în aceste vremuri dificile. 

Până va trece pandemia, hai să încercăm să trăim cu speranţă şi, cu încredere în noi înşine şi unii în ceilalţi, să aşteptăm vremurile mai bune care vor veni, a mai spus fiul reginei Elisabeta a II-a. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: