Măsurile luate de familia regală britanică în vreme de coronavirus. Regina mai are doar opt angajaţi FOTO

Măsurile luate de familia regală britanică în vreme de coronavirus. Regina mai are doar opt angajaţi FOTO

Regina Elisabeta FOTO Guliver/Getty Images

Pe fondul epidemiei de coronavirus, şi familia regală britanică a întrat în autoizolare. Regina Elisabeta s-a mutat cu prinţul consort la castelul Windsor şi a păstrat doar opt angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) a părăsit încă de săptămâna trecută Palatul Buckingham şi s-a mutat la Castelul Windsor,  reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus.

„Este posibil ca regina să rămână acolo şi după perioada Paştelui“, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al Palatului Buckingham.

Astfel, suverana a rămas doar cu opt angajaţi, în timp ce alţi 100 de angajaţi ai Palatului au fost trimişi acasă, pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail.

'The Queen is being looked after by her closest servants, while a couple of grooms and stable lads are looking after the horses. Like everywhere else, normal life is being put on hold.’

Nici măcar membrii apropiaţi ai Reginei Elisabeta nu au voie să o vadă, notează sursa citată. De altfel, ducele de York, care locuieşte în apropiere, precum şi prinţul Edward cu soţia lui, Sophie, au declarat că nu au mai văzut-o pe Regină de zile întregi.

„În mod evident, cel mai bine este să păstreze distanţa. Cu cât sunt mai puţin în contact unii cu alţii, cu atât mai bine“, a declarat o sursă din interiorul Palatului, citată de tabloidul britanic.

Aceasta a adăugat: „Nu-şi asumă niciun risc, având în vedere etatea reginei Elisabeta, dar şi a prinţului consort. De asemenea, s-au luat aceste măsuri şi pentru siguranţa tuturor angajaţilor de la Castel. Tuturor caselor regale li s-a recomandat să trimită acasă cât mai mulţii angajaţi. Familia regală britanică nu face excepţie de la regulă.“

Regina se află în izolare alături de cei mai de încredere angajaţi ai Majestăţii Sale. Traiul normal, ca în cazul tuturor, a fost pus în aşteptare“, a mai spus sursa.

Printre cei opt angajaţi se numără un bucătar, o menajeră, un majordom, un şofer şi un consilier personal, potrivit Daily Mail. De asemenea, starea de sănătate a reginei Elisabeta este atent monitorizată de câţiva medici aflaţi la dispoziţia suveranei.

Între timp, prinţul Charles (71 de ani) şi soţia lui, Camilla (72 de ani), s-au mutat la ferma lor, proprietate privată, la Birkhall, în timp ce rezidenţa lor regală, din Londra, Clarence House, a fost închisă pentru cel puţin trei luni. La rândul lor, s-au mutat alături de câţiva angajaţi şi câţiva ofiţeri care le asigură paza şi având cât mai puţin contact cu membrii familiei regale.

Prince Charles and Camilla, Duchess of Cornwall, at Birkhall bridge. The prince is thought to be in daily contact with his patronages and charitable associations to ensure they are managing and is writing to all 400 of them to offer assistance.

Cu toate astea, prinţul Charles ţine legătura, online, cu instituţiile aflate în patronajul său, dar şi cu asociaţiile sale caritabile.

De asemenea, Harry şi Meghan, aflaţi la distanţă în Canada, s-au autoizolat şi ei la domiciliu, iar ducesa Meghan şi-a instruit angajaţii să poarte în permanenţă mănuşi de protecţie şi să evite cât mai mult contactul cu alte persoane. Ei au oferit şi o serie de sfaturi pentru cei izolaţi, pentru a-şi menţine o stare de psihic bună pe timpul pandemiei de coronavirus

„Starea noastră emoţională de bine este provocată zi de zi, indiferent dacă ne dăm seama sau nu, dar vieţile noastre sunt de obicei pline de distrageri. Dar iată lucrul bun (pentru că acum trebuie să auzim lucruri bune, nu?): Da, există izolare şi distanţare fizică, dar nu trebuie să fie sentiment de singurătate“, au transmis ei.

Prinţul Harry şi Meghan Markle FOTO Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: