Maşina primită de prinţesa Diana de la Charles a fost vândută la licitaţie. Care este povestea ei şi cu ce preţ s-a adjudecat

Maşina primită de prinţesa Diana de la Charles a fost vândută la licitaţie. Care este povestea ei şi cu ce preţ s-a adjudecat

Maşina a fost condusă de prinţesa Diana în prima parte a căsniciei ei cu Charles. FOTO Getty Images

Prinţesa Diana a primit de la Charles o maşină, drept cadou de logodnă, iar aceasta a fost vândută la licitaţie pentru suma de 60.500 de euro.

Automobilul, Ford Escort Ghia, a fost al prinţesei Diana din mai 1981, primind-o cu două luni înainte de nuntă. Tânăra prinţesă a condus maşina doar un an.

Autoturismul a fost vândut marţi cu numărul de înmatriculare, vopseaua şi radioul originale, iar ceasul de bord indica peste 133.000 de kilometri parcurşi.

„Fordul a fost maşina personală a prinţesei Diana în prima şi cea mai fericită parte a relaţiei cu prinţul de Wales. Există numeroase fotografii cu ea conducând această maşină şi chiar când îl priveşte din ea pe prinţul care juca polo”, arată casa de licitaţii Reeman Dansie.

Casa de licitaţii precizează că preţul a fost cu aproximativ 25.000 de euro mai mare faţă de minimul la care se aşteptau.

Cumpărătorul a ales să nu îţi spună numele, dar este o femeie, mare admiratoare a Dianei, care a păstrat secretă provenienţa regală a maşinii chiar şi faţă de prietenii ei.

Maşina s-a vândut la pachet cu mascota, o broscuţă argintie montată pe capotă – copie a unui cadou de la Sarah Spencer, sora Dianei. Darul era menit să-i amintească Dianei „povestea în care sărutul unei fete frumoase transformă o broscuţă într-un prinţ”, mai arată casa de licitaţii.

Maşina nu este primul vehicul care a aparţinut prinţesei Diana şi a fost vândut. Anul trecut, o decapotabilă a fost achiziţionată cu suma de 67.500 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările