Jean-Paul Belmondo, în convalescenţă după o „cădere urâtă“

Jean-Paul Belmondo, în convalescenţă după o „cădere urâtă“

Sophie Marceau şi Jean-Paul Belmondo, în 2016 FOTO Guliver/Getty Images

Actorul Jean-Paul Belmondo, în vârstă de 86 de ani, se reface după „o căzătură urâtă“, potrivit apropiaţilor, anunţă site-ul bfmtv.com, citat de News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Belmondo ar fi trebuit să fie prezent luni la gala Trophées du Bien-être, organizată în fiecare an la Théâtre de la Gaîté Montparnasse, din Paris. La începutul ceremoniei, directorul teatrului a anunţat absenţa actorului, explicând că a suferit o „cădere urâtă, însă nu gravă“, notează News.ro

Potrivit apropiaţilor, Jean-Paul Belmondo se află în prezent la domiciliu, se simte foarte bine şi se odihneşte. Suferă de dureri uşoare la picior, umăr şi la coaste.

Belmondo, un clasic al Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în cu filmul „Cu sufletul la gură/ A bout de souffle“, de Jean-Luc Godard, din 1960. 

Belmondo, sinonim al expresiei „French cool“, este cunoscut şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum „Classe tous risques“ (1960), de Claude Sautet, şi „Borsalino“ (1970), de Jacques Deray.

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum „Panică în oraş/ Peur sur la ville“ (1975), de Henri Verneuil, şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch - romanţa în stil hollywoodian „Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît“ (1969) şi drama „Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d'un enfant gâté“ (1988). Belmondo a jucat şi rolul unui membru al Legiunii Franceze într-un film din seria „James Bond“, thrillerul „Casino Royale“ din 1967.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: