FOTO Conrad Murray, fostul medic personal al lui Michael Jackson, a fost eliberat din închisoare după doi ani

FOTO Conrad Murray, fostul medic personal al lui Michael Jackson, a fost eliberat din închisoare după doi ani

Conrad Murray, care era medicul personal al lui Michael Jackson, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit FOTO AFP

Medicul Conrad Murray, condamnat la patru ani de închisoare după ce i-a administrat starului Michael Jackson o doză de medicamente care l-au ucis, a fost eliberat astăzi din închisoare. Acesta a stat în spatele gratiilor doar doi ani din cei patru pentru bună purtare, scrie „Huffington Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Murray (60 de ani) a fost medicul personal al lui Michael Jackson, fiind condamnat, în noiembrie 2009, pentru omucidere involuntară. Medicul legist a stabilit la acel moment că Jackson a murit în urma unei intoxicaţii acute cu propofol, un puternic anestezic chirurgical, pe care Murray îl folosea pentru a trata insomnia cântăreţului, scrie şi Associated Press. În momentul condamnării, judecătorul de la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Pastor, a descris tratamentul aplicat de Murray drept „o nebunie medicamentoasă“.

Chiar dacă Murray a fost condamnat în la patru ani de închisoare, acesta a fost eliberat după primii doi ani petrecuţi în spatele gratiilor ca urmare a unui comportament adecvat. „O să îmi refac viaţa, cu voia lui Dumnezeu, şi vor arăta lumii întregi că în ciuda ostilităţii şi a lucrurilor rele care mi s-au întâmplat pot să-mi reiau viaţa cu succes“, a declarat Murray pentru „Today“.

Conrad Murray, fostul medic personal al lui Michael Jackson FOTO AFP

Eliberarea medicului Murray, o insultă la adresa familiei Jackson

„Nu este acceptabil, eu nu-mi voi mai vedea fiul niciodată, pe când mama sa (a doctorului Murray, n.r.), ea va putea să îşi vadă fiul, a declarat Katherine Jackson, mama cântăreţului, în vârstă de 83 de ani. O sursă apropiată familiei Jackson a declarat că membrii acesteia, inclusiv cei trei copii ai megastarului (Prince, în vârstă de 16 ani, Paris, în vârstă de 15 ani, şi Blanket, în vârstă de 11 ani), au criticat decizia autorităţilor americane, considerând că medicul Conrad Murray „ar fi trebuit să rămână în închisoare pentru crima pe care a comis-o, iar eliberarea sa după doi ani reprezintă o insultă.

Katherine Jackson, mama fostului star FOTO AFP

Conrad Murray, care înainte de a fi condamnat, avea o clinică privată în Texas, a completat vineri o petiţie civilă în districtul Travis din Texas, în care solicită judecătorilor să suspende revocarea licenţei sale medicale. Texas a fost primul stat care i-a revocat licenţa lui Conrad Murray, autorităţile invocând motivul condamnării acestuia pentru crimă din California, informează şi contactmusic.com.

„Doctorul Murray are dorinţa de nestins de a ajuta oamenii şi, indiferent unde se află, se va întoarce la profesia lui de a vindeca pacienţii“, a afirmat avocatul lui Conrad Murray.

Pe de altă parte, Baroul districtual din Los Angeles intenţionează să se împotrivească oricărei încercări a lui Conrad Murray de a-şi recupera licenţa medicală în orice parte a ţării, potrivit site-ului RadarOnline.com.

Conrad Murray, care era medicul personal al lui Michael Jackson, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului său, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour“, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Michael Jackson FOTO AFP

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: