Florin Călinescu a împlinit astăzi 65 de ani. Juratul de la „Românii au talent”, îndrăgostit în tinereţe de o femeie de afaceri celebră

Florin Călinescu a împlinit astăzi 65 de ani. Juratul de la „Românii au talent”, îndrăgostit în tinereţe de o femeie de afaceri celebră

Florin Călinescu a împlinit 65 de ani.

Florin Călinescu a împlinit astăzi, 29 aprilie, 65 de ani. Juratul din emisiunea „Românii au talent” are o poveste de viaţă remarcabilă, dar nelipsită de obstacole.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Călinescu este timişorean, dar a ales să urmeze studiile la UNATC în Bucureşti. În anul 1981, marele actor şi-a făcut debutul în lumea cinematografică şi a jucat de atunci în numeroase filme. 

Carieră remarcabilă în lumea filmului şi a televiziunii

La începutul anilor ’90, Călinescu şi-a făcut debutul în lumea media la Pro FM cu emisiunea „Duminicile celor singuri”, iar în 2005 a devenit producător TV la MediaPro Internaţional. A fost realizatorul emisiunii „Ora şapte, bună dimineaţa” de la Pro TV, apoi la „Te uiţi şi câştigi”.

A inaugurat emisiunea „Chestiunea zilei” datorită interesului pe care îl acorda lumii politice, o satiră la cele mai importante ştiri ale zilei, în anul 1997.  A fost directorul postului Tele 7abc între 2001 şi 2003, unde a moderat emisiunea „Alo Florin”, iar în 2004 a revenit la Pro TV cu emisiunea „Procesul etapei” şi, ulterior, „Duminică de duminică”.

A mai avut colaborări şi cu TV Sport şi cu postul Vox News, însă cele mai multe apariţii şi proiecte au fost la Pro TV. De şase ani, actorul face parte din juriul de la „Românii au talent”, în prezent fiind coleg cu Andra, Andi Moisescu şi Alexandra Dinu.

Monica Tatoiu, o iubire adolescentină

În tinereţe, pe vremea când era un adolescent de liceu, acesta s-a îndrgostit de Monica Tatoiu. Actorul a recunoscut că cei doi şi-au trimis numeroase scrisori şi bileţele de dragoste.

„Eram copii, în primele clase şcolare şi se chema Monica Rodivoevici. Cred că cea mai curioasă, plăcută şi bizară amintire este că şi la copii se poate isca un anume sentiment de iubire. Cred că eram îndrăgostit. O să vă vină să râdeţi, dar cred că ne scriam bileţele de iubire. Da. Ce înţelegeam noi prin dragoste: îţi dau două caramele dacă ridici fustiţa şi dacă mă laşi să te pup îţi dau jumate de sandvich. Chestii de genul ăsta.

Tot timpul e pedantă, exactă, persuasivă, energică. Întrebaţi-l pe soţul sau foştii ei soţi, pe copilul ei, angajaţii, şoferul, întrebaţi coaforul, pe toată lumea. Este cea mai energetică persoană pe care am cunoscut-o”, spunea Florin Călinescu

Viaţa lui Florin Călinescu a fost presărată şi cu bune şi cu rele. Acesta a suferit două drame cumplite, atunci când soţia sa a murit de cancer în 2005, iar fiul lui Luca, s-a sinucis, la doar 24 de ani, într-o cameră de hotel din Praga.

Cu toate acestea, actorul încă nu a renunţat la televiziune şi bucură şi acum spectatorii cu glumele sale, ca jurat la „Românii au talent”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările