Dan Bursuc, după scandalul manelelor de la Gopo: „Muzica nu are culoare, dar lumea e liberă să fie pro sau contra“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bursuc, surprins la gala premiilor Gopo FOTO Alexandra Cheroiu/Adevărul
Dan Bursuc, surprins la gala premiilor Gopo FOTO Alexandra Cheroiu/Adevărul

Dan Bursuc a făcut declaraţii despre controversa creată după ce trupa sa de manele a cântat la gala premiilor Gopo. El a oferit explicaţii cu privire la vestimentaţia solistului, dar a comentat şi reacţiile critice ale unor persoane publice, precizând că fiecare are dreptul la opinie, la fel cum orice cântăreţ are dreptul să cânte oriunde.

Dan Bursuc a făcut declaraţii cu privire la participarea lui, împreună cu elevii şcolii sale, trupa Kana Jambe, la gala premiilor Gopo, care a avut loc pe 19 martie la Teatrul Naţional Bucureşti. Impresarul a vorbit despre scandalul apărut după ce orchestra a cântat manele, iar solistul a fost îmbrăcat în maiou. 

Bursuc a mărturisit, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena Stars, că a fost o onoare să participe la eveniment şi că se bucură că elevii lui rămân cu o amintire de neuitat. 

Referitor la maioul alb purtat de interpret, apariţie blamată în mod special de artistul Mihai Mărgineanu, Bursuc explică faptul că organizatorii au cerut acest lucru: „Aşa ni s-a cerut, cu scuzele de rigoare domnului Mihai Mărgineanu. Ceea ce ni s-a cerut de la organizatori, în speţă doamna Oana Giurgiu, a fost că trebuie să prezint orchestra sub forma asta, iar noi ne-am pliat pe cerinţe. Aţi înţeles? Părerea acestui domn, Mihai Mărgineanu, dacă m-aş lua după dânsul ar însemna ca eu să mă angajez la fabrica 23 August şi să devin un lăcătuş mecanic“. 

Dan Bursuc a vorbit şi despre cum a văzut el reacţiile oamenilor din sală: „Am privit reacţia acestor oameni. Nu mi s-a părut deplasată. Atât timp cât noi trăim în România, pe buletinele noastre scrie români, avem dreptul oricare dintre noi, prin muzica pe care o cântăm, să participăm la orice fel de eveniment de genul ăsta şi la orice instituţie din această ţară în care noi trăim. Iar dacă putea să se desfăşoare la Arenele Romane sau la Teatrul Naţional, muzica nu are culoare“.

El a menţionat, printre altele, şi că „lumea e liberă să facă comentarii pro sau contra“, acesta mărturisind şi că este mândru de meseria pe care o face şi fericit pentru că îi poate ajuta pe tinerii pe care îi promovează. 

„Nu ne-am prezentat într-un fel aiurea. Ne-am prezentat destul de frumos. Îmi pare rău, eu intenţionz întotdeauna să ridic tinerii de la şcoala mea, să le creez un viitor frumos, să devină şi ei cineva, un bun al societăţii noastre, indiferent ce gen muzical cântă. Pentru toată lumea există fani şi ascultători. Dacă eşti negru trebuie să fii dat afară sau nu ai voie să asculţi... sau trebuie să fim blonzi şi roşii în obraji ca să cântăm la Teatrul Naţional?“, a spus Dan Bursuc pentru DC News.  

„A fost o seară minunată, consider că aceşti elevi, care fac parte din şcoala mea, o să aibă acest moment în amintire toată viaţa lor. Eu, de regulă, am foarte multe colaborări cu domnul Tudor Giurgiu, cu doamna Oana Giurgiu, am participat în cadrul multor festivaluri de film, chiar joc în mai multe filme şi cu elevi care fac parte din şcoala mea. Cu această ocazie am fost apelat să particip şi la premiile Gopo. Mi s-a spus că au nevoie de un elev din cadrul şcolii mele să facă un moment muzical. A fost o onoare pentru noi să participăm la acest eveniment, dar nu ştiu câţi oameni pot să privească bine, câţi alţii pot să privească rău, lumea e liberă să facă comentarii pro sau contra. Eu îmi fac meseria cum am învăţat şi mă simt chiar mândru şi fericit pentru că pot ajuta aceşti tineri“, a adăugat impresarul în cadrul emisiunii TV

   

Trupa Kana Jambe, impresariată de manelistul Dan Bursuc, a susţinut un scurt recital pe scena Teatrului Naţional, după ce filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari“, în care joacă şi Bursuc, a fost premiat. 

Una dintre cele mai vehemente reacţii a venit de la cântăreţul şi actorul Mihai Mărgineanu, care a subliniat că la „cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din nişte romi plinuţi şi cu «maiouri» peste burţo burduşite care «au făcut un program» de manele“. De asemenea, artistul a subliniat că acest moment, în care „atâta subcultură a fost injectată în cultură“, l-a convins că România este în metastază, în stadiu final.

De asemenea, cântăreţul Aurelian Temişan a avut o reacţie acidă, catalogând decizia organizatorilor drept una ruşinoasă care i-a lăsat un gust amar şi l-a oripilat.

Pe de altă parte, activistul civic, jurnalistul şi consultantul în comunicare Dragoş Bucurenci le-a dat o replică dură celor care s-au declarat indignaţi de mini recitalul de manele susţinut la gala premiilor Gopo.

Producătorul de film Ada Solomon a comentat pentru „Adevărul“ momentul, precum şi valul de reacţii negative, precizând că i se pare „o dovadă de ipocrizie şi puţin ridicol“. De altfel, organizatorii au explicat pentru „Adevărul“ că şi-au dorit ca gala din acest an „să fie o pledoarie pentru diversitate, acceptare şi toleranţă“.

Manele la Oscarurile româneşti, pe scena Teatrului Naţional

.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite