Cum a arătat prima zi la Disneyland. Pentru angajaţi a fost „Vinerea Neagră‟, iar pentru Walt Disney, o lecţie

Cum a arătat prima zi la Disneyland. Pentru angajaţi a fost „Vinerea Neagră‟, iar pentru Walt Disney, o lecţie

Walt Disney FOTO Profimedia

Să ajungi la Disneyland este o bucurie, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Walt Disney a ştiut cum să transforme o idee într-un fenomen, astăzi Disneyland fiind printre principalele atracţii ale lumii. Însă nu mereu a fost aşa. Deschiderea primului parc a fost un dezastru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Walt Elias Disney a fost co-fondatorul studioului Walt Disney Productions, unul dintre cei mai cunoscuţi producători din lume, dar şi un inovator al animaţiei şi al parcurilor tematice. Disney şi echipa sa a creat cele mai cunoscute celebre filme din lume, dar şi pe cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe celebrul Mickey Mouse, preferatul copiilor. Să ai atât de mult succes nu este simplu, iar Walt Disney nu a fost ocolit de eşec, la începuturile sale.

Primul studio marca Walt Disney a dat faliment

Nu era deloc uşor să îţi deschizi o afacere înainte de Marea Criză Economică (1929-1933), iar Walt Elias Disney a ştiut acest lucru. Primul studio al lui Walt Disney a fost în garajul familiei sale. El realiza în garaj diferite animaţii şi scheme, însă planurile nu se potriveau cu puţinii bani pe care Walt Disney îi avea pentru a-şi pune planurile în aplicare. Aşa că studioul său a dat faliment în 1923 din cauza datoriilor.

Află aici ce s-a întâmplat în ziua deschiderii primului parc Disneyland.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările