Ce daune este obligat Harvey Weinstein să le plătească femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale

Ce daune este obligat Harvey Weinstein să le plătească femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale

Harvy Weinstein FOTO Getty Images

Harvy Weinstein, 68 de ani, a fost condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol şi agresiune sexuală. El va plăti despăgubiri din lichidarea companiei pe care o deţinea şi care a depus solicitare de faliment în 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un judecător specializat în faliment a stabilit ca producătorul Harvey Weinstein să plătească 17 milioane de dolari femeilor care l-au acuzat de agresiuni sexuale, scrie news.ro

Judecătorul Mary Walrath a respins o obiecţie a victimelor ca procesul să continue şi în afara unui tribunal specializat în faliment. Acesta a motivat că fără înţelegere, reclamanţii ar fi obţinut mult mai puţin.  

The Weinstein Co a fost înfiinţată ca studio de film independent, producătorul fiind unul dintre fondatori. 

Compania s-a prăbuşit în 2017, după ce acesta a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit, Weinstein fiind condamnat că a abuzat o femeie producător şi a violat o actriţă. 

Suma de 17 milioane de dolari va fi împărţită între 50 de victime, pentru cele mai grave acuzaţii fiind prevăzută o despăgubire de 500.000 de dolari sau mai mult. 

Pentru înţelegere au votat 39 de persoane iar opt s-au opus. 

The Weinstein Co şi-a vândut bunurile către Lantern Entertainment, care a devenit ulterior Spyglass Media Group, pentru 289 milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările