Amazon susţine că Woody Allen „a sabotat“, prin comentariile în scandalul mişcării „Me Too“, filmele realizate împreună

Amazon susţine că Woody Allen „a sabotat“, prin comentariile în scandalul mişcării „Me Too“, filmele realizate împreună

Woody Allen FOTO Guliver/Getty Images

Compania Amazon a răspuns, în cazul acţiunii legale iniţiate de Woody Allen (83 de ani) privind încălcarea contractului, că afirmaţiile cineastului cu privire la acuzaţiile de abuz sexual şi campania „Me Too“ au fost responsabile pentru eşecul producţiilor şi şi-a justificat încheierea contractului făcut cu regizorul pentru mai multe filme.

În documentele depuse la o curte de justiţie din New York, Amazon a făcut referire la articole apărute în publicaţia New Yorker şi la comentariile controversate ale lui Woody Allen legate de acuzaţiile de abuz sexual asupra fiicei sale vitrege Dylan Farrow, în contextul mişcarii „Me Too“, scrie The Guardian, citat de News.ro.
 
Într-un comunicat, Amazon a transmis: „În ciuda părerii generale asupra importanţei de a înţelege şi de a vorbi despre această problemă, Allen a făcut o serie de comentarii publice sugerând că nu a reuşit să priceapă gravitatea problemelor sau a implicaţiilor asupra propriei cariere“.
 
„Declaraţiile lui Allen au venit exact când Amazon şi Allen se pregăteau să promoveze filmul «Wonder Wheel», efectiv sabotând aceste eforturi... Înţelese într-un context larg, acţiunile lui Allen şi consecinţele lor în cascadă au asigurat Amazon că nu va putea beneficia de pe urma acordului pentru patru filme“.

Serviciul de streaming a confirmat că, după ce postproducţia filmului „A Rainy Day in New York“ s-a încheiat în 2018, a încheiat colaborarea cu cienastul şi a anulat lansarea lungmetrajului.
 
În luna februarie, Woody Allen a anunţat că dă în judecată gigantul Amazon pentru că l-a concediat fără motiv, cerând 68 de milioane de dolari despăgubiri.
 
În ciuda faptului că a fost subiectul mai multor critici în era campaniei #MeToo, regizorul a declarat într-un interviu acordat publicaţiei argentiniene Periodismo Parad Todos, în iunie 2018, că este „un promotor al mişcării“.
 
„Aşa cum am spus, eu sunt un avocat al mişcării #MeToo şi sunt de părere că atunci când se găsesc persoane care hărţuiesc femei şi bărbaţi nevinovaţi, ar trebui ca ele să fie date în vileag. Dar, ştiţi, eu ar trebui să fiu băiatul de pe afişul mişcării #MeToo. Pentru că am lucrat în industria cinematografică timp de 50 de ani. Am lucrat cu sute de actriţe şi nici măcar una - actriţe mari, faimoase, altele la început de carieră - nu a sugerat că aş fi avut vreun comportament indecent. Am avut mereu o relaţie minunată cu ele“, a declarat regizorul, potrivit The Guardian.  
 
Woody Allen s-a căsătorit cu propria fiică adoptivă
 
Woody Allen este căsătorit din 1997 cu fiica lui adoptivă, Soon-Yi Previn. Despărţirea dintre Woody Allen şi fosta soţie, actriţa Mia Farrow, a fost grăbită după ce femeia a descoperit aventura pe care regizorul o avea cu fiica ei adoptată, în vârstă de 21 de ani. Farrow a găsit poze nud cu Soon-Yi Previn în apartamentul lui Allen. 

woody allen si sotia sa
Woody Allen şi soţia sa, Soon-Yi Previn FOTO CNN
 
woody allenWoody Allen, alături de Mia Farrow şi copii ei, Misha, Dylan (în braţele mamei), Fletcher şi Soon-Yi (devenită soţia regizorului) FOTO CNN 
 

Woody Allen, născut pe 1 decembrie 1935, la New York, este regizor, scenarist şi actor. A debutat ca regizor cu „What's Up, Tiger Lily?”, în 1966, iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Annie Hall” (1977), „Manhattan” (1979), „Another Woman” (1988), „Match Point” (2005), „Vicky Cristina Barcelona” (2008), „Midnight in Paris” (2011) şi „Blue Jasmine” (2013).

Cinastul a fost recompensat cu trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original - în 2012, pentru ”Midnight in Paris”, în 1987, pentru ”Hannah and Her Sisters”, şi în 1978, pentru ”Annie Hall”, şi unul pentru regie, în 1978, pentru ”Annie Hall”. Din palmaresul său mai fac parte, între altele, trei trofeee Globul de Aur şi şapte premii BAFTA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: