Actriţele Glenn Close şi Noomi Rapace au ajuns în România pentru filmările unui thriller SF

Actriţele Glenn Close şi Noomi Rapace au ajuns în România pentru filmările unui thriller SF

Glenn Close (stânga) şi Noomi Rapace filmează în România FOTO Getty Images

Actriţele Glenn Close şi Noomi Rapace au ajuns la Bucureşti, unde au început filmările pentru thirllerul SF „What Happened to Monday“.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a devenit, pentru câteva zile, platoul de filmare al peliculei „What Happened to Monday“, regizată de cineastul norvegian Tommy Wirkola. Cu această ocazie, actriţele Glenn Glose (68 de ani) şi Noomi Rapace (35 de ani) se află la noi în ţară, unde filmează de zor pentru noul lungmetraj, care va avea premiera în 2016.

Potrivit ziarului „Click!“, filmările se desfăşoară atât în Bucureşti, la Castel Film, cât şi în alte oraşe din ţară. Din păcate, programul foarte încărcat de filmare nu le lasă foarte mult la dispoziţie actorilor pentru vizitarea principalelor atracţii din ţară. Aceştia nu au apucat să vadă mai mult de câteva locuri din Bucureşti şi împrejurimi, în drumurile făcute între hotel şi platourile de filmare.

Potrivit surselor citate de „Click!“, Glenn Close auzise foarte multe lucruri despre ţara noastră şi era nerăbdătoare să ajungă aici. Acum însă, actriţa este dezamăgită, întrucât nu are timp pentru vizitat.

Noomi Rapace joacă în acest film rolurile a şapte surori identice care trăiesc într-un stat unde este adoptată politica familiei cu un singur copil, astfel încât fetele sunt nevoite să îşi asume aceeaşi identitate în public. Botezate de tatăl lor după zilele săptămânii, lucrurile merg bine până într-o zi când Luni nu se mai întoarce acasă.

„Filmul oferă unica ocazie pentru un actor să joace rolurile a şapte personaje“, spune Tommy Wirkola, citat de Variety.com. „Nu este doar o provocare tehnică, dar este o ocazie de a face ceva nou în film, ceva proaspăt, ceea ce este rar în zilele noastre“, a adăugat regizorul, cunoscut publicului pentru lungmetrajul „Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare/ Hansel & Gretel: Witch Hunters“ (2013).

Actriţa suedeză Noomi Rapace  a devenit cunoscută pe plan internaţional graţie personajului Lisbeth Salander din trilogia cinematografică „Millenium“, realizată pe baza cărţilor scrise de Stieg Larsson. Ulterior, actriţa suedeză s-a remarcat în alte producţii cinematografice bine primite de criticii de specialitate şi de public, precum „Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor“, de Guy Ritchie, şi „Prometheus“, de Ridley Scott.

Pentru rolul din serialul „Damages“, Glenn Close a câştigat două premii Emmy şi un Glob de Aur. Cu o filmografie deosebit de bogată, artista a fost recompensată de-a lungul anilor cu alte două Globuri de Aur şi a fost de şase ori nominalizată la premiile Oscar, actriţa fiind celebră pentru roluri precum cele din „Atracţie fatală“ (1987), „Legături periculoase“ (1988), „Misterul familiei Bulow“ şi „101 dalmaţieni“. În prezent, Glenn Close, în vârstă de 68 de ani, filmează pentru un alt thriller/horror, „She Who Brings Gifts“, în regia lui Colm McCarthy, care urmează să fie lansat în 2016.

Kristanna Loken şi Rilan Roppolo au fost şi ei în România

Săptămâna trecută, România a fost vizitată şi de actriţa norvegiană Kristanna Loken, cunoscută pentru rolul din filmul „Terminator 3“. Vedeta, care a venit pentru prima oaro în România în 2005, mers la Constanţa, unde a participat la gala Superkombat, la inaugurarea unei săli de sport. „Am fost prima oară în România acum vreo zece ani şi ţara este total schimbată, Bucureştiul la fel. Am întâlnit o mulţime de oameni interesanţi şi foarte mulţi profesionişti“, a declarat actriţa, pentru „Click!“.

Kristanna Loken FOTO Arhivă personală Kristanna Loken/ Facebook

Rilan Roppolo, unul dintre protagoniştii serialului pentru tineri „Glee“, a venit în România, pe 30 iulie, împreună cu Naz Tokio şi Dallas Austin, cu care are un proiect muzical, pentru a semna un contract cu Universal România. Aceştia au fost la Cluj, la festivalul Untold, înainte de a vizita cele mai importante puncte de atracţie din Capitală, mai scrie „Click!“.

Rilan Roppolo FOTO Arhivă personală Rilan Roppolo/Twitter

citeste totul despre: