Actorul Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din „All the President’s Men”, „Delivrance” şi „Network”, a murit

Actorul Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din „All the President’s Men”, „Delivrance” şi „Network”, a murit

Actorul american Ned Beatty, cunoscut pentru rolurile din „All the President’s Men”, „Delivrance” şi „Network”, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit Variety. Nu se ştiu cauzele decesului, dar familia a infirmat că ar fi vorba despre Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul a fost înconjurat de familie când şi-a dat ultima suflare, semn că acesta suferea de o afecţiune despre care rudele ştiau, iar diagnosticul nu era unul necunoscut din moment ce vestea a fost oarecum aşteptată de către apropiaţii vedetei de la Hollywood.

Beatty a apărut în patru filme care au fost nominalizate la premiile Academiei în anii 1970: „Deliverance” (1972), „Nashville” (1975), „All the President’s Men” (1976) şi „Network” (1976). Interpretarea personajului Lotso din „Toy Story 3” a fost de asemenea nominalizată.

Rolul lui din „Network” i-a adus o nominalizare la premiile Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. 

Născut în Kentucky, el şi-a făcut debutul pe ecran în 1972, în „Delivrance” de John Boorman. Filmul cu John Voight şi Burt Reynolds a marcat pentru Ned Beatty debutul unei lungi cariere care a continuat până în 2013.

Cel mai apreciat rol în televiziune a fost cel al detectivului Stanley Bolander din drama „Homicide: Life on the Street” la începutul anilor '90. A fost invitat în serialul „M.A.S.H.”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările