„Şcoala Vedetelor“, după 20 de ani: ce s-a întâmplat cu adolescenţii lansaţi de Titus Munteanu

„Şcoala Vedetelor“, după 20 de ani: ce s-a întâmplat cu adolescenţii lansaţi de Titus Munteanu

„Şcoala Vedetelor“ a lansat nume precum Călin Goia, Adi Despot, Lili Sandu, Nadine şi Kitty Cepraga FOTO Arhivă

„Şcoala Vedetelor“ aniversează 20 de ani de la lansare, în urma show-ului, în mass-media autohtonă, făcându-şi apariţia nume precum Călin Goia, Adi Despot, Lili Sandu, Nadine şi Kitty Cepraga. Dar, după terminarea emisiunii, ce s-a întâmplat cu vedetele? „Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a parcursului celebrităţilor lansate de „Şcoala Vedetelor“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Distinsă cu mai multe premii, printre care premiul Criticii Muzicale „Mihail Jora“, trofeul „Trandafirul de Argint“, show-ul „Şcoala Vedetelor“ şi-a propus să lanseze tinere speranţe, sub coordonarea lui Titus Munteanu. Contribuind la dezvoltarea industriei de divertisment din România, Titus Munteanu a conturat astfel viitorul unor oameni precum Călin Goia, solistul trupei Voltaj, Călin Geambaşu, fiul dirijorului Petre Geambaşu, Mălin Olinescu, Nadine, Dana Mladin şi Lili Sandu. Dar, la 20 de ani de la lansarea emisiunii, numai o parte dintre elevii „Şcolii“ lui Titus Munteanu mai activează. „Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a parcursului vedetelor lansate de „Şcoala Vedetelor“.

Mălina Olinescu, cea mai bună voce de la „Şcoala Vedetelor“

Mălina Olinescu era considerată cea mai bună vocea de la „Şcoala Vedetelor“. După terminarea „cursurilor“ şcolii, Mălina a avut cea mai rapidă ascensiune, câştigând premii la Festivalul de Muzică de la Mamaia şi la Cerbul de aur şi reprezentând România la Eurovision. La acest concurs, aceasta s-a clasat pe locul 22 din 25 de participanţi. Din acest moment a început căderea artistei. În decembrie 2011, Mălina Olinescu a căzut de la etajul şase al blocului în care locuia, suferind o moarte violentă cauzată de multiple traumatisme şi hemoragii interne. Cântăreaţa de muzică pop Mălina Olinescu avea 37 de ani şi era fiica cântăreţei Doina Spătaru şi a actorului Boris Olinescu.

Călin Goia îi poartă respect lui Titus Munteanu

După ce a ales muzica rock în defavoarea muzicii pop, Călin Goia şi-a conturat imaginea drept solist al trupei Voltaj. La un an după ce s-a alăturat trupei, în 1999, Voltaj a câştigat trofeul „Microfonul de aur“ pentru cel mai bun album rock. „Am ajuns acolo în urma unei preselecţii la care ţin minte şi acum că au fost 600 de candidaţi şi am fost aleşi doi oameni: Nicoleta Drăgan, care a fost la Hi-Q, şi cu mine. Aşadar, chiar a fost o concurenţă mare şi m-am bucurat foarte tare că am fost ales. Veneam din Cluj, mă mutasem la Bucureşti, nu aveam experienţă de scenă deloc, de televizune nici atât; au însemnat foarte mult pentru mine acei trei ani cât am fost alături de colegii mei de la «Şcoala Vedetelor». Vreau să-i mulţumesc domnului Titus Munteanu pentru tot ceea ce m-a învăţat şi şansa pe care mi-a dat-o. Iar eu pentru dânsul nu am decât cuvinte de laudă şi îi port un mare respect“, mărturisea el cu privire la experienţă. Solistul trupei Voltaj are doi copii, Petru şi Tudor, şi preferă să-şi petreacă timpul liber alături de ei.

Nadine a lucrat pe post de chelneriţă

După ce s-a lansat la „Şcoala Vedetelor“, Nadine Emilie Voindrouh a prezentat show-uri de televiziune precum „Banc Show“ şi „Sex cu Nadine“. În 2003, ea a obţinut premiul I la concursul internaţional „Slavianskii Bazar“, organizat in Belarus, iar în 2007 a colaborat cu trupa Voltaj. A fost plecată în Statele Unite ale Americii, unde a studiat actoria şi unde lucrat pe post de chelneriţă, pentru a-şi achita cheltuielile, iar în 2010 s-a întors în România, căsătorindu-se cu avocatul Dragoş Apostolescu.

Dana Mladin „a furat“ meserie de la Titus Munteanu

Dana Mladin, prezentatoarea „Şcolii Vedetelor“, a urmat cursurile Facultăţii de Jurnalism, ca mai apoi să devină producător TV la TVR, după care director executiv al trustului Intact. În prezent este producător de divertisment în acelaşi trust. Susţine că nu îi lipsesc deloc apariţiile pe sticlă de la „Şcoala Vedetelor“, dar că a învăţat foarte multe lucruri din această experienţă „furând“ meserie de la Titus Munteanu.

Alice Bursuc a renunţat la muzică pentru jurnalism

Alice Bursuc avea doar 16 ani când a păşit în studiourile TVR pentru a face parte din „Şcoala Vedetelor“. Era considerată o cântăreaţă cu mare potenţial, iar după terminarea emisiunii a încercat să îşi construiască o carieră muzicală, însă nu a reuşit. A renunţat la muzică în favoarea jurnalismului, Alice fiind editor la o revistă de modă pentru femei.

FOTO Click

Călin Geambaşu: „Şcoala Vedetelor“ strângea mai mulţi oameni ca Pheonix

Călin Geambaşu şi-a făcut intrarea în „Şcoala Vedetelor“ „din pură întâmplare“ la sugestia Mihaelei Cernea (n.r. - solistă trupa Class). „«Şcoala Vedetelor» a însemnat totul pentru mine şi lansarea mea în muzica, eu nepropunându-mi vreodată să urmez acest drum, am intrat dintr-o pură întâmplare în acest proiect. M-a sunat Mihaela Cernea în miezul nopţii, la unu noaptea, spunându-mi că în studioul de la Sfinx se află Titus Munteanu care vrea să facă o emisiune cu tineri, să cântăm melodii straine. Noi eram colegi de clasă şi ea ştia că mie îmi plac melodiile străine, făceam negative pentru tatăl meu. Şi m-am dus acolo, am stat vreo 30 de minute, după care am făcut şi o gafă, întrebând-o pe Mihaela dacă domnul Munteanu nu ne mai ia. Eu neuitându-mă la televizor nu am văzut că e lânga mine“, spunea Geambaşu despre primele sale momente de la „Şcoala Vedetelor“.

După această experienţă, Călin a urcat de mai multe ori pe podium, la diferite secţiuni, la Festivalul de la Mamaia, iar din anul 2000 şi-a format propria orchestră cu care a concertat, printre altele, la nunta lui Adrian Mutu cu Consuelo şi la cea a lui Cristi Chivu cu Adelina Elisei. Totodată, trupa lui Geambaşu a colaborat cu Pro TV pe perioada de desfăşurarea a show-ului „Dansez pentru tine“.

„Titus a creată altă direcţie pentru cei pe care i-a ales să facă parte din «Şcoala vedetelor». Emisiunea asta a fost un fenomen care nu s-a mai repetat. Noi am făcut parte dintr-un fenomen irepetabil. Noi am adus 30.000 de oameni în Timişoara în condiţiile în care Pheonix, care sunt de acolo, au strâns 10.000 de oameni. Asta a însemnat opera lui Titus“, declara Geambaşu pentru „Adevărul“ după aflarea veştii morţii lui Titus Munteanu.

Laurenţiu Niculescu şi-a văzut visul cu ochii

Laurenţiu Niculescu spune că şi-a văzut visul cu ochii după ce a devenit producător muzical. „Eu fac parte dintre cei norocoşi. Fac ce-mi place şi mai şi câştig din asta. Până acum mi-am pus amprenta asupra câtorva emisii de televiziune, vreo 250, vreo şapte filme, atât pentru Pro TV, cât şi pentru Antenă. Nu-i rău pentru un puşti ce a venit în 1995 în Bucureşti doar cu un rucsac pe umăr. Şi totul a început cu «Şcoala Vedetelor»“, spune el. Niculescu a fost căsătorit cu modelul Doria Ivan de care a divorţat după ce aceasta a declarat că ar fi înşelat-o cu alte femei şi chiar ar fi plătit prostituate.

Titi Bălteanu a rămas în „underground“

Fan al muzicii techno încă din 1995, Titi a preferat să lucreze în „underground“, sub numele de „Ultra-TT“, albumele sale de muzică putând să fie ascultate doar în mediul online. În paralel, organizează evenimente şi lucrează la o firmă de băuturi alcoolice, fiind căsătorit cu fosta „bebeluşă“ Roxana Gârniţă.

Marius Rădmăneştean a avut parte de distracţie

„«Şcoala Vedetelor» ne-a unit şi a creat nişte legături care probabil vor exista mereu, chiar dacă nu ne vedem nişte ani sau comunicăm doar virtual cu cei plecaţi din ţară. Am rămas o perioadă în televiziune, apoi am plecat în America, unde m-am mai întâlnit şi cu Nadine. Am stat aproape doi ani, după care am revenit în ţară şi în prezent am o firmă de organizări evenimente“, spune Marius Rădmăneştean despre parcursul său. Despre perioada petrecută la „Şcoala Vedetelor“ acesta a spus că au existat şi întâmplări amuzante. „Mi-aduc aminte că eram cu iubita mea de atunci pe stradă şi o fată a alergat spre mine, m-a sărutat, a spus «Te iubesc!» şi a fugit. Am rămas amândoi muţi dar a fost distractiv“, a completat el.

Diana Munteanu a prezentat o emisiune mondenă

Diana Munteanu a făcut parte din prima echipă de la „Şcoala Vedetelor“, în primul an de existenţă a emisiunii. Diana a fost VJ la MTV, apoi a prezentat emisiunea „Conferinţă de presă“, la Antena 2. Este măritată cu fostul fotbalist Claudiu Niculescu cu care are un băieţel.

Adrian Despot a ales calea rock-ului

Adrian Despot, rockerul de la Şcoala Vedetelor“, a înfiinţat în 1997, alături de câţiva prieteni, trupa Viţa de Vie. În 2000, Despot a adus grupului premiul pentru cea mai bună trupă rock. Este căsătorit cu Lisa şi are doi copii, Maia şi Toma.

Adi Despot FOTO Eduard Enea

Lili Sandu a trecut de la muzică la actorie

Lili Sandu a făcut parte, după ce a absolvit „Şcoala Vedetelor“, din trupa Trinity, altături de Ileana Lazariuc. Apoi, Lili a avut o carieră solo până în 2009 când a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a deveni actriţă.

Nicoleta Drăgan a plecat în SUA

Nicoleta Drăgan a făcut parte, câţiva ani, din trupa Hi-Q, dar nu s-a înţeles cu Mihai Sturzu şi Florin Grozea. A renunţat la muzică şi s-a căsătorit cu handbalistul Marius Novanc, dar la un an distanţă a divorţat şi s-a mutat în Statele Unite ale Americii, alături de sora ei.

Kitty Cepraga şi-a încercat norocul în Italia

Imediat după „Şcoala Vedetelor“, Cristina Cepraga a ajuns VJ la MTV, apoi a plecat în Italia în căutarea unei cariere de succes în actorie. Acolo, Kitty a trăit o perioadă în sărăcie, după care a primit roluri importante, cucerindu-i într-o oarecare măsură pe italieni. Revenită în ţară a jucat în serialul „Moştenirea“.

Printre alte celebrităţi lansate de „Şcoala Vedetelor“ se numără şi Simona Apreutesei, cea care a fost recunoscută pentru vocea sa, dar a intrat în centrul atenţiei după relaţia cu Gabriel Cotabiţă. Adria Şerban a avut o prezenţă meteorică la „Şcoala Vedetelor“, dar în 1996 s-a remarcat cu primul loc la secţiunea de „Interpretare“ a Festivalului de la Mamaia. Ramona Bujdoiu a ajuns pe prima pagină a ziarelor tabloide după ce a fost suspectată de o relaţie cu Cristi Borcea. Mădălina Ghiţescu a terminat liceul de coregrafie, dar a ales să devină actriţă, cu roluri în „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile“ şi „Cu un pas înainte“. Aceasta a apărut şi în videoclipuri pentru Taxi şi Bosquito. De asemenea, membrii trupei Class (Mihaela Cernea, Mihaela Florea, Vlad Cernea şi Florin Cojocaru) şi-au făcut debutul la „Şcoala Vedetelor“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: