România lipseşte din Topul Reuters al celor mai inovative 100 universităţi europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
KU Leuven     FOTO Facebook
KU Leuven     FOTO Facebook

Pentru al patrulea an consecutiv, KU Leuven (Belgia) se află în fruntea topului Reuters al celor mai inovative 100 de universităţi din Europa. Germania conduce în clasamentul pe ţări, în timp ce România lipseşte din listă.

 Această instituţie de aproape 600 de ani a fost fondată de papa Martin al V-lea, dar în prezent este mai bine cunoscută pentru tehnologie decât pentru teologie: KU Leuven se menţine una dintre cele mai mari organizaţii independente de cercetare şi dezvoltare din lume. 

   

 Lista identifică şi clasifică instituţiile de învăţământ care fac cel mai mult pentru a promova ştiinţa, a inventa noi tehnologii şi a contribui la dezvoltarea industriei energetice , arată ziare.com.

Reuters arată că brevetele de invenţii depuse de cercetătorii de la KU Leuven sunt frecvent citate de alţi cercetători în propriile depuneri de brevete. 

   

 Clasamentul a fost realizat împreună cu Clarivate Analytics. 

   

 Cine completează podiumul 

   

 Podiumul este completat de Universitatea Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg (Germania) şi Imperial College London (Marea Britanie). 

   

 Nicio universitate din România nu este în acest clasament. Singura instituţie de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est este Universitatea Jagiellona din Cracovia (Polonia), pe locul 90. 

   

 Clasamentul, dominat de Germania 

   

 O singură universitate este la prima apariţie în acest clasament: Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Norvegia NTSU (No. 56). 

   

Conform Reuters, insistutiile de invatamant superior din Marea Britanie cunosc un declin, fiind afectate de Brexit. Se pare că există un val al cercetătorilor care părăsesc Regatul Unit în favoarea unor universităţi cu statut mai stabil de pe continent.

Pentru realizarea acestui clasament, Clarivate Analytics a identificat mai bine de 600 de organizaţii internaţionale care au publicat cele mai multe articole în reviste academice şi apoi a redus numărul lor la instituţii care au cel putin 50 de patente înregistrate de World Intellectual Property Organization între anii 2012 şi 2017. Acestea au evaluat fiecare candidat în funcţie de 10 criterii diferite.

Germania are cele mai multe universităţi în acest clasament, fiind urmată de Marea Britanie şi de Franţa.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite