Secţiune în parteneriat cu Educativa

Elevii britanici preferă să îşi dezvolte aptitudini în loc să meargă la Facultate

Elevii britanici preferă să îşi dezvolte aptitudini în loc să meargă la Facultate

Liceenii din Marea Britanie nu vor să meargă la Facultate, ci urmăresc alte opţiuni de califcare

Doar aproape 40 la sută din eleviii britanici îşi propun să urmeze cursurile unei Facultăţi. Cei mai mulţi preferă alternative educative care să le dezvolte diferite abilităţi şi aptitudini, potrivit The Independet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu realizat pe un eşalon de 2.100 de tineri britanici de 16 ani doar 38 la sută din ei au spus că vor merge la Facultate, în timp ce 30 la sută au spus că nu vor aplica. Restul respondenţilor susţin că nu ştiu încă dacă vor aplica sau nu. 

Situaţia a fost relevată în urma unui sondaj de opinie realizat de NotGoingToUni, un site care arată alternative de carieră şi educative pentru cei care nu vor să meargă la Universitate. 

Studiul mai arată că din totalul celor care au răspuns că nu vor să meargă la Facultate sau nu sunt siguri, 41 la sută au spus că preferă să acumuleze mai degrabă experienţă şi să-şi dezvolte diferite aptitudini făcând ceva cu mâinile lor, decât să citească, în timp ce 5 la sută au spus că nu îşi permit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: