UPDATE Titularizare 2019. Doar 11 profesori din Capitală au luat nota 10. 13 candidaţi au avut note între 1.50 şi 2.00

UPDATE Titularizare 2019. Doar 11 profesori din Capitală au luat nota 10. 13 candidaţi au avut note între 1.50 şi 2.00

Rezultatele la examenul de titularizare au fost publicate astăzi. Concursul de anul acesta a avut un număr record de candidaţi, peste 23.000 de dascăli care au concurat pe 4.319 posturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 UPDATE  Rezultatele dascălilor la examenul de titularizare arată şsituaţia gravă în care se află sistemul de învăţământ şi anume că nu există suficiente posturi pentru titulari, chiar dacă aceştia au rezultate foarte bune la examen.
 
Nota maximă a fost obţinută de o profesoară din judeţul Mehedinţi, urmând ca note foarte bune să obţină şi candidaţi din Constanţa, Sălaj, Dolj şi Prahova. Dascălul din Prahova, care se află pe locul cinci în clasamentul notelor la titularizare arată, într-o postare pe Facebook, că deşi a obţinut nota 9.63, va rămâne în continuare profesor suplinitor, din lipsa posturilor titularizabile. 
 
 
              
 
UPDATE  Inspectoratul şcolar din Capitală a prezentat marţi, după examenul de titularizare, situaţia notelor dascălilor din Bucureşti. Astfel, 1871 au fost lucrări evaluate, 237 de candidaţi s-au retras şi 4 lucrări au fost anulate. 
 
11 dascăli au obţinut nota 10, iar 10, 74% dintre candidaţi au luat note peste 9.00, în timp ce 52,16% au luat peste nota 7.  16,84% dintre candidaţi au obţinut note sub 5. au fost însă şi dascăli care au obţinut punctaje minime. Astfel, au fost 8 candidaţi cu note mai mici de 1,50, 13 candidaţi cu note între 1,50 si 2.00 iar 26 candidaţi cu note între 2.00 si 2.50. 
 
UPDATE  Primele rezultate la proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar au fost publicate la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro
 
Emoţii pentru dascălii care astăzi aşteaptă rezultatele examenului de titularizare, după ce, pe 17 iulie, au susţinut examenul. Noutatea pe care a adus-o anul acesta examenul de angajare pe perioadă nedeterminată într-o şcoală a fost intrarea în proba scrisă a celor mai mulţi absolvenţi de facultate din promoţia curentă, din ultimii 9 ani. Marţi s-au afişat primele rezultate. Contestaţiile pot fi depuse tot marţi, până la ora 21.00, dar şi miercuri până la ora 15.00, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 30 iulie.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.
 
Ministrul Educatiei, a anunţat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că 24 de profesori dintre cei care absolvit facultatea în anii trecuti au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la proba scrisa.
 
„În legatură cu examenul de titularizare a profesorilor, pot să vă spun că din promoţia de absolvenţi din acest an s-au prezentat 87% - se înscrisesera 4.682 de absolvenţi de facultate 2019 si s-au prezentat 4.068 dintre ei, deci o proporţie mai mare. Ceilalţi au avut o prezenţă mai joasă – de 85%. S-au inscris 27.685 de candidati, s-au prezentat 23.572 de candidati. Daca ne uitam comparativ la cei care s-au înscris în examenul de Titularizare ţi provin din serii anterioare, faţă de cei care provin din această serie, o sa constatam ca si prezenţă, dar şi faptul că la seria aceasta nu a fost nicio tentativă de fraudă, în timp ce in partea cealalta am avut 24 de tentative si sigur au fost scoşi din examen. (…) Aici aş putea să fac comparaţia acum: prezenţă mai bună la cei care provin din seria aceasta şi lipsa tentativei de fraudă şi fără îndoială că este o chestiune pe care trebuie să o apreciem", a afirmat demnitarul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: