Soţia lui Dacian Cioloş vrea cursuri de mindfulness în şcoli, pentru combaterea stresului

Soţia lui Dacian Cioloş vrea cursuri de mindfulness în şcoli, pentru combaterea stresului

Foto Eduard Enea

Valerie Cioloş, soţia preşedintelui, PLUS Dacian Cioloş, proprune, într-o postare pe pagina personală de Facebook, introducerea de cursuri de mindfulness în programa de şcolară, pentru a-i ajuta pe elevi să facă faţă stresului şi anxietăţii.

„Stres şi anxietate la copii este o dură şi tristă realitate. În Australia, un copil din 7 are cel puţin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media... Mai mult de 50% din condiţiile de sănătate mintale îşi iau rădăcinile înainte vârstei de 12 ani”, scrie Valerie Cioloş pe Facebook.
 
Ea consideră că „a introduce Mindfulness în programa şcolară este o modalitate de a adresa această realitate şi de a dezvolta abilităţile relaţionale şi de rezilienţă la viitori adulţi“.
 
Valerie Cioloş Villemin susţine deja cursuri de mindfulness şi este trainer autorizat de MBSR® - Programul de Reducere Stresului prin Mindfulness, Massachusetts University, USA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: