Secretar de stat, despre întârzierea testelor de salivă pentru elevi: Aşteptăm graficul de distribuţie

Secretar de stat, despre întârzierea testelor de salivă pentru elevi: Aşteptăm graficul de distribuţie

Foto: Arhivă

Elevii de gimnaziu şi liceu au început şcoala luni, dar testele de salivă nu sunt suficiente pentru ambele verificări din această săptămână. Legislaţia prevede că elevii trebuie să primească aceste teste pentru două verificări pe săptămână. Momentan vor fi folosite testele rămase din achiziţiile de anul trecut, iar pentru a doua verificare, Ministerul Educeţiei aşteaptă graficul de distribuţie de la DSU.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână, încă aşteptăm să vedem care va fi graficul de distribuţie de la DSU” a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, pentru Europa FM.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a precizat pentru sursa citată că urmează să se semneze noi contracte cu 5 firme, pentru cumpărarea de urgenţă, în această săptămână, a încă 18,5 milioane de teste de salivă. Testele ar putea ajunge în şcoli, cel mai devreme, în câteva zile. 
 
Dacă achiziţia va fi un succes, statul abia va ajunge la 33 de milioane de teste de salivă cumpărate din cele 70 de milioane promise până la finalul anului trecut. 
 
Totodată, conform sursei citate, pe piaţa internaţională se resimte lipsa de teste pentru depistarea SARS-CoV-2 şi de măşti de protecţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările